Dengeli beslenmek için kişisel olarak kaç kalori tüketilmelidir? Dünyada en çok yemek yiyen ülkeler hangileridir? Hangi ülke nüfusu kişi başı ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi aşçılık ve gastronomi bölümleri öğrencileri için yurt dışında eğitim olanakları ve çalışma fırsatları yurt dışında eğitim olanakları ...
Daha FazlasıEvimizde en temiz noktalardan biri olduğunu düşünülen buzdolaplarında yaklaşık olarak 1,8 milyon bakteri yaşamakta. Buzdolabında bulunan milyonlarca bakteri pek çok ...
Daha Fazlasıİtalya’da yapay et de dahil sentetik gıdaların kullanımını, sentetik yem üretilmesi ve bu ürünlerin pazarlanmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırlandı. Tasarının ...
Daha FazlasıGıda teknolojisi, gıda üretme ve tüketme şeklimizde devrim yaratan 3D baskı gibi yeniliklerle son yıllarda çok yol kat etti. ...
Daha FazlasıBütün idarelerde olduğu gibi mutfakta da bir hiyerarşi vardır. Her mutfakta bir aşçıbaşı ve yardımcıları bulunur. Rütbelerin sayısı mutfağın önemine ...
Daha Fazlası2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, Pastacılık ve Ekmekçilik Programı açılmıştır. ...
Daha Fazlası25 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Programı ve Gastronomi bölümlerinde Türk Mutfağı Açık Ateşte Pişirme Tekniği-II etkinliği gerçekleştirildi. ...
Daha FazlasıÖğrencileri, şefleri ve akademisyenleri; bireysel veya kurumsal kimlikleriyle fark yaratan isimlerle bir araya getiren Culinary forum 16-17 Mart’ta Antalya’da gerçekleştirildi. ...
Daha FazlasıRestaurant waste will not be wasted by dumping in the trash, it will be turned into food for stray animals. ...
Daha FazlasıYaşanan iklim sorunları ve gıda güvencesizliği ile birlikte özellikle endüstriyel üretimde yapılan hayvanlara karşı etik dışı eylemlere karşılık olarak son ...
Daha FazlasıKış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan balkabağı üzerine Star Ana haber spikeri Melis Sander ile Aşçılık Programı Öğr. Gör. İbrahim Levent ...
Daha FazlasıGelişen teknoloji ve pandemi süreci ile birlikte diğer sektörlerde olduğu gibi yeme içme sektöründe de köklü değişiklikler meydana geldi. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Zeynep Türkmen, Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer, Öğr. Gör. ...
Daha Fazlası16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (UNWFP) ortaklığında uygulanan Mutfakta Umut Var ...
Daha FazlasıPandeminin başlamasıyla daha da önem kazanan gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak güvenilir eller platformu üzerinden alanında uzman kişiler tarafından ...
Daha Fazlası7 şehir 7 bölge 7 ülkeyi kapsayan Gastronomi Turizmi ve Kongresi Gastro Show 2-4 Haziran 2021 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gastroart Kulübü'nün 2021 Yılı Mart ayı itibarıyla kulüp danışmanı Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer öncülüğünde düzenlemekte olduğu ...
Daha FazlasıTÜBİTAK ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte 11 farklı üniversiteden öğretim üyesi ve uzmanlar eğitim ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hocalarından Öğr. Gör. Elif Zeynep ÖZER hocamızın düzenlemiş olduğu ‘Yedikleriniz Davranışlarınız Olur, ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi meslek yüksekokulu aşçılık programı tarafından düzenlenen ‘İyi bir yönetici nasıl olunur?’ konulu konferansa Doubletree by Hilton Avcılar ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından düzenlenen panele İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Big Chef’s Kurucu Ortağı ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Dünya Mutfakları dersini Pizza Locale Akaretler'de workshop düzenleyerek, öğrenciler pizza hamurunun yapısına dair ...
Daha Fazlası