İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Aşçılık








 Pastacılık ve Ekmekçilik Programı


2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, Pastacılık ve Ekmekçilik Programı açılmıştır. Bölüme ilgi duyan herkes, 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında YKS tercihlerinde Pastacılık ve Ekmekçilik Programı’nı tercih edebileceklerdir.


İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, Pastacılık ve Ekmekçilik Programı için detaylı bilgi almak üzere, 20 Temmuz - 5 Ağustos tarih aralığında, öğrenci adaylarımız Gelişim Tower kampüs alanı içerisinde yer alan görevli akademisyenlerle iletişime geçebilir; görevli personelden programın derslerinin işleneceği alanları (derslik ve mutfaklar) gezerek görmeyi talep edebilirler.

Yiyecek İçecek Endüstrisi oldukça geniş seçenekli çalışma imkânına sahip bir hizmet sektörüdür. Gastronomi ve Aşçılık alanlarındaki eğitimlerde meydana gelen gelişme ve doyuma ulaşmanın ardından spesifik uzmanlaşma giderek önem kazanmıştır ve ihtiyaç halini almıştır. Dünyanın en eski mesleklerinden biri olan fırıncılık da bu sektör arasında yer almaktadır.

Fırında çalıştırılmak üzere eleman açığı olduğu güncel ekonomi haberlerinde yer almaktadır.10 bin liraya varan maaşla iş imkânı sunan fırıncılar; pasta, simit, tatlı gibi unlu mamullerin üretim bandında çalıştıracak iş gücüne ihtiyaç duyduklarını belittiler. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Danış, ustaların büyük otellerde çalışmayı tercih ettiklerini, personel bulmakta zorluk çektiklerini aktardı.(1)


İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Pastacılık ve Ekmekçilik Programı tanıtımı videosu: https://www.youtube.com/watch?v=CCO66UnWQ3I
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu sanal kampüs turu için: https://myo.gelisim.edu.tr/icerik/fakulte-tanitim-videolari  
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10-bin-lira-maas-veriyorlar-calisacak-personel-bulunmuyor-42076605