Öğr. Gör. İbrahim DEMİR ÇAKMAK Yöresel Mutfaklar dersinde Aşçılık Programı öğrencileriyle lezzet şöleni yaptı. Coğrafi işaretli ürünlerle yapılan yemeklerin lezzeti yiyenlerin damağında kaldı. Birbirinden güzel olan yemekler; Tekirdağ Malkara Yeşil Mercimeği, Kastamonu Siyez Bulguru, Hatay Firiği, Uşak Tarhanası, İzmir Bergama İnek Tulum, Hatay Kekik Salatası, Mengen Peyniri, Ceviz Reçeli, Konya Bozkır tahini, Erzurum İspi dut pekmezi, Konya Bamya çiçeği, Ankara Beypazarı erişte, Sivas madımak, Diyarbakır Karacadağ pirinci, Çayeli kuru fasulye, Salihli odun köftesi, Tepsi böreği Zeytinyağlı enginar, Sütlaç, İrmik Helvası, Arnavut ciğeri, Dana kavurma ve Biber dolmasıdır.
Türkiye’nin birçok yöresine uzanan yemek kültürünü mutfağa taşıyan Öğr. Gör. İbrahim DEMİR ÇAKMAK ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.