Öğr. Gör. Zeynep Kurhan’ın öncülüğünde Aşçılık ve Gastronomi Programı öğrencileriyle Türk tatlıcılık geleneğinin simge markalarından Karaköy Güllüoğlu’na teknik bir gezi gerçekleştirildi. Yüzyılı aşan bilgi birikimi ve ustalık geleneğiyle öne çıkan işletmede, baklavanın üretim süreci ham maddeden sunuma kadar tüm aşamalarıyla yerinde gözlemlendi. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında öğrenciler, baklavanın üretim aşamalarını uygulamalı olarak yerinde gözlemleyerek geleneksel üretim süreci hakkında ayrıntılı bilgi edinme imkânı buldu.
Karaköy Güllüoğlu fabrikasında gerçekleştirilen programda, baklava üretim prosesi firma yetkilisi Nadir Güllü tarafından öğrencilere kapsamlı bir şekilde aktarıldı. Sunumda; Güllüoğlu Baklavası’nın köklü tarihçesi, markanın sektördeki gelişim süreci, büyüme hikâyesi ve bu başarının ardındaki emek, ustalık ve kalite anlayışı üzerinde duruldu. Ayrıca geleneksel üretim yöntemlerinin modern üretim teknikleriyle nasıl bütünleştirildiği uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.
Eğitim programının sonunda öğrencilere baklava ve su böreği ikramında bulunularak teknik gezi sona erdi. Gerçekleştirilen bu ziyaretin, öğrencilerin mesleki bilgi ve farkındalıklarını artırmasının yanı sıra sektörel deneyim kazanmalarına ve mesleki motivasyonlarının güçlenmesine katkı sağladığı değerlendirilmektedir.
Nazik misafirperverlikleri ve değerli paylaşımları dolayısıyla Nadir Güllü ve Karaköy Güllüoğlu ekibine Öğr. Gör. Zeynep Kurhan plaket takdiminde bulundu. Gerçekleştirilen workshopun öğrencilerimiz için verimli ve ilham verici bir öğrenme deneyimi olmasını temenni ederiz.