İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Aşçılık








 Tabakları Renklendiren Güzellik: Yeşillik


Tabaklara Renk ve Lezzet Katan Ege Otları; Arapsaçı, Ebegümeci, Hardal Otu, Cibes, Kabak Çiçeği,…


Ot yemekler denince akla Ege bölgesi gelmektedir. Çünkü bu bölgede endemik olarak her mevsim pek çok ot yetişmektedir. Ve bu otlarla çok lezzetli yemekler yapılmaktadır. Örneğin;  Arapsaçı otuyla en çok kuzu pişiriliyor ama aynı zamanda kavurması yapılıyor. Böreklerde kullanılabiliyor. Hem sapları hem de yaprakları kullanılabiliyor.
Ege bölgesinde yaygın kullanılan diğer otlar; ısırgan otu, deniz börülcesi, ebegümeci, bostan otu, turp otu, kabak çiçeği olarak sayılabilir.


Haberin detayları için tıklayabilirsiniz.