İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Aşçılık








 Helal ve sağlıklı beslenme


Prof. Dr. Hasan Yetim, helal ve sağlıklı beslenmenin yollarını anlattı.



İstanbul Gelişim Üniversitesi GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları, MYO Aşçılık Programı ve UBYO Gastronomi bölümlerinin ortaklaşa düzenledikleri “Helâl ve Sağlıklı Beslenme” başlıklı konferansı MYO Konferans Salonunda 13.00-15.00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü ve GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yetim tarafından verilmiştir.

Konferans boyunca Prof. Dr. Hasan Yetim hangi gıdaların neden helal olmadığı, hangi gıdaların sağlığımız için yararlı hangi gıdaların sağlığımız için zararlı olduğu ve gıdalarda yapılan hileleri hakkında çok değerli bilgiler vermiştir. Keyif ve ilgiyle dinlenen konuşması bitiminde Öğretim Elemanları ve Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Hasan Yetim, vicdan ve iş ahlakının insanlara güvenilir ve sıhhi gıdaları ulaştırmakta en önemli etken olduğunu, bu iki kavramın değerinin herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizmiştir.

Bu bilimsel etkinliğin gerçekleşmesinde etkin görev alan ve rol oynayan MYO Aşçılık Program Başkanı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can, Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak, Gıda Teknolojisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Öğr. Gör. Umay Sevgi Vardar ve diğer akademik personele ve dinleyicileri aydınlatan Prof. Dr. Hasan Yetim’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.