Mutfak sorumlusu; Mutfak şefi-Aşçıbaşı, İkinci veya yardımcı şef-kalfa
Kısım sorumluları; Soğukçu şefi, Sıcakçı şefi, Sebze ve çorba şefi, Balıkçı şefi, Izgaracı-kebapçı şefi, Kasaphane şefi, Pastane şefi, Banket mutfağı şefi, Personel mutfağı şefi, Turnan şef (yedek usta aşçı)
Yardımcıları; Mutfak komisi, Çırak, Stajyer, Bulaşıkçı ve temizlikçi
Aşçıların Uluslararası İsimleri
-
Chef de Cuisine (şef dö küizin): Mutfak şefi veya Aşçıbaşı
-
Executif Chef (egzekütif şef): Mutfak şefi veya Aşçıbaşı
-
Sous Chef (su şef): ikinci şef veya şef yardımcısı
-
Chef de partie (şef dö parti) kısım şefi
-
Chef Garde-Manger (şef gardmanje) soğukçu şefi
-
Chef saucier (şef sosiye) sosçu şefi veya sıçakçı şefi
-
Chef enremetier (şef anremetiye) sebze ve çorbacı şefi
-
Chef poissonier (şef puasoniye) balık şefi
-
Chef rotisseur (şef rotisör) ızgaracı veya kebapçı şef
-
Chef Boucher (şef buşe) kasap şefi
-
Chef patissier (şef patisiye) pastacı şef
-
Chef de partie du benquet (şef dö parti dü banke) banket mutfağı şefi
Kaynak: Mutfak Teknolojisi, Cemal TÜRKAN