İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Aşçılık








 Karsambaç Nedir ?


“Karsambaç” diğer adıyla karlı pekmez son günlerin favori tatlısı oldu.


“Karsambaç” diğer adıyla karlı pekmez son günlerin favori tatlısı oldu. Ülkemizin güney illerinde meşhur olan “karsambaç tatlısı” karın yağmasıyla birlikte ülke
genelinde favori oldu. Peki karlı pekmez nasıl yapılır; temiz kar ya da rendelenmiş (parçalanmış) buz ile hazırlanan karsambaç, bal, gülsuyu, pekmez ve reçeller ile hazırlanabilir. 1 kase temiz kar, 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi ile karıştırılarak tüketilir.
 
Kaynak için tıklayınız.