İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi programı öğrencilerimiz bu hafta Öğr. Gör. Eda Şensu Demir'in koordinatörlüğünde İGMYO fuaye alanında dönem ...
Daha Fazlası
Tofu, vejetaryen, vegan ve hipokalorik diyetlere dahil edilmesi nedeniyle dünya çapında popüler hale gelen, esas olarak soya fasulyesinden yapılan geleneksel ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda Şensu’nun "Investigation of changes in some bioactive properties of phenolic ...
Daha Fazlası
Bal, sağlığa birçok faydası nedeniyle yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. İçeriğinde %60-70 oranında şeker ihtiva eden bal, pancar şekerinin keşfinden ...
Daha Fazlası
Bal, tıbbi özellikleri ve besinsel faydaları nedeniyle çeşitli kültürlerde yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. Bal arıları çiçeklerden topladıkları nektarı, midelerindeki ...
Daha Fazlası
Kabak lifi, sayısız sağlık faydası sunan, besleyiciliği ve yoğun içeriğe sahip bir besindir. Serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırmaya ve hücre hasarını ...
Daha Fazlası
Gıda teknolojisi, gıda üretme ve tüketme şeklimizde devrim yaratan 3D baskı gibi yeniliklerle son yıllarda çok yol kat etti. 3D ...
Daha Fazlası
Gıda renklendiricileri çeşitli atıştırmalıklarda kullanılan yapay veya doğal maddelerdir. Bunlar genellikle gıdalara hoş ve çekici bir görünüm vermek için kullanılır. ...
Daha Fazlası
Lisans ve ön lisans öğrencilerine proje hazırlama kültürü kazandırmak ve yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele, ekonomik büyüme, enerji, ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can 13 Şubat’ta TVnet öğle haberlerinde “Deprem Bölgesine Gönderilen ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can “Deprem Bölgesine Gönderilen Gıdalarda Gıda Güvenliği” ve “Deprem ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından aylık olarak yayınlanan Meslek Yüksekokulu haber ve etkinlik bülteninin Şubat sayısı ...
Daha FazlasıAntinütrient bileşenler insan vücudunda biyoyararlığı azaltan veya engelleyen yapılardır. Bu bileşenlerce zengin gıdalar diyetimizde sıkça yer aldığında diğer gıdalardan elde ...
Daha Fazlası
Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgelerinde hizmet veren gıda depoları, ekmek üretim yerleri ve mobil mutfakları denetlemeleri amacıyla 27 ilden ...
Daha Fazlası
Gıda katkı maddeleri son üründe gıdaların renk, tat, raf ömrü, kıvam gibi daha çok duyusal özelliklerini geliştirmek amacıyla kullanılan bileşenlerdir. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından aylık olarak yayınlanan Meslek Yüksekokulu haber ve etkinlik bülteninin Ocak sayısı yayımlandı. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı bu hafta sosyal medyada Bay Gıda Mühendisi kimliğiyle tanınan Batuhan İnananları konuk ...
Daha Fazlası
Mikroorganizmalar su oranı yüksek, pH değeri nötre yakın, besin değeri yüksek gıda ortamını severler ve bu ortamda hızla gelişirler. ...
Daha Fazlası
Üretim maliyeti, yüksek besin değeri, ekonomik değeri ve birçok tatlı ve gıda formülasyonunda yer alması nedeniyle bal sahteciliğin çok fazla ...
Daha Fazlası
Esenyurt Özel Biyoteknoloji Okulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nu ve İGÜ Kariyer Merkezi'ni ziyaret etti. ...
Daha Fazlası
Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Aslı Muslu Can, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 14-16 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen ...
Daha Fazlası
Konserveleme işlemi tarihte savaş sırasında askerlerin hem pratik hem de güvenilir bir şekilde gıda tüketebilmesi için keşfedilen gıda koruma yöntemlerinden ...
Daha Fazlası
Sağlıklı ve dengeli beslenmek için gıda takviyesi ürünlerini internetten satın alanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Uzmanlar bu konuda gıda takviyelerinin ...
Daha Fazlası
Geçmişten günümüze nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacı artmaktadır. Tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusunun 9.8 milyarı bulacağını ve bunun ...
Daha Fazlası
Besin tüketimi gerçekleşmeden yaklaşık 50 gün hayatta kalabiliriz fakat su tüketimi olmadan sadece 2-3 gün canlılığımızı sürdürebiliyoruz. Günlük su tüketim ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Nurullah Zekeriya Akar'ın Osmaniye Korkut Ata University Journal of the Institute ...
Daha Fazlası
24 Mayıs 2022 tarihinde MYO bahçesinde Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı dersi kapsamında "Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi ve Sürdürülebilirlik" üzerine sergi ...
Daha Fazlası
17 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bahçesinde 'Gıda muhafaza yöntemleri' dersi kapsamında ‘’Fonksiyonel Gıdalar Ar-Ge Ürünleri Sergisi’’ gerçekleştirilmiştir. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne konuk Oldu. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim üniversitesi Meslek Yüksek Okulu G Blok konferans salonunda 10 Mayıs 2022 tarihinde Öğr. Gör Aslı MUSLU Can’ın moderatörlüğünde ...
Daha Fazlası
İGUMYO, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda ŞENSU’nun dahil olduğu ‘’Optimization of enzymatic hydrolysis degree of Sargassum vulgare protein using ...
Daha Fazlası
Gıda Mühendisleri Derneği tarafından 6 Nisan 2022 tarihinde “Pandemi ve Savaş Sürecinde Ülkemizde ve Dünyada Gıda Krizi” konulu online panel ...
Daha Fazlası
25-29 Mayıs tarihleri arasında Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı CNR EXPO fuar merkezinde kapılarını açacaktır. Gıda, gıda teknolojisi ...
Daha Fazlası
Türkiye’de organize edilen F İstanbul; şekerleme, gıda işleme ve ambalaj, gıda katkı maddeleri gibi gıda sanayisinin tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen ...
Daha Fazlası
Orta Amerika’da yetiştirilen ve tropikal bir meyve olan guava, son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmektedir. Güçlü antioksidan kaynağı olup; C vitamini, ...
Daha Fazlası
Yumurtanın organik mi? Gezen tavuk yumurtası mı? Kümeste kafessiz ortamda yetişen tavuk yumurtası mı? Yoksa kafeste yetişen tavuk yumurtası mı? ...
Daha Fazlası
Gıda Mühendisleri Derneğinin düzenlediği “Palm Yağını Konuşuyoruz” webinarında alanında uzman Akademisyenler palm yağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları detaylıca anlattı. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr Gör. Kübra Sağlam, Öğr. Gör. Nurullah Zekeriya Akar, Öğr. Gör. ...
Daha Fazlası
Halk sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atan bir durum olduğunda sadece Alo 174 numaralı hat aranmaktayken, Tarım ve Orman Bakanı Dr. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin 08.08.2021 tarihinde düzenlemiş olduğu “Öğrenci ...
Daha Fazlası
Foteg Istanbul 2022, 9-11 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde her 2 yılda bir gerçekleşen Foteg İstanbul Gıda İşleme ...
Daha Fazlası
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, “internetten yapılan alışverişler de ürünler eve gelince mutlaka son tüketim tarihinin kontrol ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam’ın danışmanlığını yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü tarafından, 25.06.2021 tarihi ...
Daha Fazlası
08.05.2021 tarihi, saat 14.00’ te Gıda Mühendisleri Derneği tarafından gündemde çok tartışılan bir konu olan “Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Gıda İşleme Bölümü Başkanı olan Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Gıda Mühendisleri Derneği ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programında Moderatörlüğü'nü Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yaptığı, Gıda Yüksek Mühendisi Serda Çolak’ın ...
Daha Fazlası
İGMYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam’ ın danışmanlığını yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü, 20.03.2021 cumartesi günü saat 14.00’de ...
Daha Fazlası
Gıda ambalajlamada en fazla kullanılan malzemelerden biri olan plastikler daha çok petrol türevli malzemelerden üretilmekte ve bu malzemelerin çevre kirliliğine ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu’nun ‘’Orange, ...
Daha Fazlası
Oksijen, insan yaşamı için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir fakat normal metabolizma sırasında üretilen bazı reaktif oksijen türleri vücuda ciddi ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yayın sonuçları “Ordu’da ...
Daha Fazlası
İsstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam MasterChef Türkiye’nin moderatörlerinden ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Gıda Mühendisleri Derneği ...
Daha Fazlası
Corona virüs salgını hayatın her alanını etkiledi ve yaşam tarzlarında değişime neden oldu. Bu değişimlerden biri de gıda sektöründe perakende ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojileri Kulübü, 09.01.2021 Cumartesi günü, saat:14.00- 16.00 arasında "Gıda Profesyonelleri ile Pandemi Sürecinde Gıda Sektörünün Durumu" ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, yönetim kurulu üyesi olduğu Gıda ...
Daha Fazlası
Eğitmen Serkan Ekmen ile 19.12.2020 tarihi saat:15:00'da Gıda Teknolojileri Kulübünün düzenlediği "Hedef Belirleme ve Motivasyon" konulu seminer Google Meet üzerinden ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme bölüm başkanı ve Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, 28. WorldFood İstanbul’a ...
Daha Fazlası
13.03.2020 Cuma günü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Öğr. Gör. Eda ...
Daha Fazlası
27-28-29 Kasım 2019 tarihlerinde İGU-Tower binasında yapılan Kulüp Tanıtımı günlerinde danışmanlığını İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yürüttüğü Gıda ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri mezun olduklarında Gıda Kalite departmanında, laboratuvarlarda ya da üretim hattında çalışabilmektedir. ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra Sağlam’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda ...
Daha Fazlası
22.11.2018 Perşembe günü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Uzman Gıda Teknikeri ...
Daha Fazlası
Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında farkındalık haftası olarak belirlenen "Lösemili Çocuklar Haftası"nda Gıda Teknolojisi öğrencileri Öğr. Gör. Kübra Sağlam ...
Daha Fazlası
31 Ekim- 3 Kasım arasında eş zamanlı olarak Tüyap'ta açılan Üniversite öğrencilerimize ayrıca kapılarını açarak destek olan Avrasya Ambalaj ve ...
Daha Fazlası
Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi öğrencilerimiz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Nevrzu Berna Tatlısu ve Öğr. Gör. Kübra Sağlam danışmanlığında, ...
Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra SAĞLAM’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda ...
Daha Fazlası