İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi programı öğrencilerimiz bu hafta Öğr. Gör. Eda Şensu Demir'in koordinatörlüğünde İGMYO fuaye alanında dönem ...
Daha FazlasıTofu, vejetaryen, vegan ve hipokalorik diyetlere dahil edilmesi nedeniyle dünya çapında popüler hale gelen, esas olarak soya fasulyesinden yapılan geleneksel ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda Şensu’nun "Investigation of changes in some bioactive properties of phenolic ...
Daha FazlasıBal, sağlığa birçok faydası nedeniyle yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. İçeriğinde %60-70 oranında şeker ihtiva eden bal, pancar şekerinin keşfinden ...
Daha FazlasıBal, tıbbi özellikleri ve besinsel faydaları nedeniyle çeşitli kültürlerde yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. Bal arıları çiçeklerden topladıkları nektarı, midelerindeki ...
Daha FazlasıKabak lifi, sayısız sağlık faydası sunan, besleyiciliği ve yoğun içeriğe sahip bir besindir. Serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırmaya ve hücre hasarını ...
Daha FazlasıGıda teknolojisi, gıda üretme ve tüketme şeklimizde devrim yaratan 3D baskı gibi yeniliklerle son yıllarda çok yol kat etti. 3D ...
Daha FazlasıGıda renklendiricileri çeşitli atıştırmalıklarda kullanılan yapay veya doğal maddelerdir. Bunlar genellikle gıdalara hoş ve çekici bir görünüm vermek için kullanılır. ...
Daha FazlasıLisans ve ön lisans öğrencilerine proje hazırlama kültürü kazandırmak ve yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele, ekonomik büyüme, enerji, ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can 13 Şubat’ta TVnet öğle haberlerinde “Deprem Bölgesine Gönderilen ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can “Deprem Bölgesine Gönderilen Gıdalarda Gıda Güvenliği” ve “Deprem ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından aylık olarak yayınlanan Meslek Yüksekokulu haber ve etkinlik bülteninin Şubat sayısı ...
Daha FazlasıAntinütrient bileşenler insan vücudunda biyoyararlığı azaltan veya engelleyen yapılardır. Bu bileşenlerce zengin gıdalar diyetimizde sıkça yer aldığında diğer gıdalardan elde ...
Daha FazlasıTarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgelerinde hizmet veren gıda depoları, ekmek üretim yerleri ve mobil mutfakları denetlemeleri amacıyla 27 ilden ...
Daha FazlasıGıda katkı maddeleri son üründe gıdaların renk, tat, raf ömrü, kıvam gibi daha çok duyusal özelliklerini geliştirmek amacıyla kullanılan bileşenlerdir. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından aylık olarak yayınlanan Meslek Yüksekokulu haber ve etkinlik bülteninin Ocak sayısı yayımlandı. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı bu hafta sosyal medyada Bay Gıda Mühendisi kimliğiyle tanınan Batuhan İnananları konuk ...
Daha FazlasıMikroorganizmalar su oranı yüksek, pH değeri nötre yakın, besin değeri yüksek gıda ortamını severler ve bu ortamda hızla gelişirler. ...
Daha FazlasıÜretim maliyeti, yüksek besin değeri, ekonomik değeri ve birçok tatlı ve gıda formülasyonunda yer alması nedeniyle bal sahteciliğin çok fazla ...
Daha FazlasıEsenyurt Özel Biyoteknoloji Okulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nu ve İGÜ Kariyer Merkezi'ni ziyaret etti. ...
Daha FazlasıGıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Aslı Muslu Can, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 14-16 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen ...
Daha FazlasıKonserveleme işlemi tarihte savaş sırasında askerlerin hem pratik hem de güvenilir bir şekilde gıda tüketebilmesi için keşfedilen gıda koruma yöntemlerinden ...
Daha FazlasıSağlıklı ve dengeli beslenmek için gıda takviyesi ürünlerini internetten satın alanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Uzmanlar bu konuda gıda takviyelerinin ...
Daha FazlasıGeçmişten günümüze nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacı artmaktadır. Tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusunun 9.8 milyarı bulacağını ve bunun ...
Daha FazlasıBesin tüketimi gerçekleşmeden yaklaşık 50 gün hayatta kalabiliriz fakat su tüketimi olmadan sadece 2-3 gün canlılığımızı sürdürebiliyoruz. Günlük su tüketim ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Nurullah Zekeriya Akar'ın Osmaniye Korkut Ata University Journal of the Institute ...
Daha Fazlası24 Mayıs 2022 tarihinde MYO bahçesinde Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı dersi kapsamında "Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi ve Sürdürülebilirlik" üzerine sergi ...
Daha Fazlası17 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bahçesinde 'Gıda muhafaza yöntemleri' dersi kapsamında ‘’Fonksiyonel Gıdalar Ar-Ge Ürünleri Sergisi’’ gerçekleştirilmiştir. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne konuk Oldu. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim üniversitesi Meslek Yüksek Okulu G Blok konferans salonunda 10 Mayıs 2022 tarihinde Öğr. Gör Aslı MUSLU Can’ın moderatörlüğünde ...
Daha FazlasıİGUMYO, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda ŞENSU’nun dahil olduğu ‘’Optimization of enzymatic hydrolysis degree of Sargassum vulgare protein using ...
Daha FazlasıGıda Mühendisleri Derneği tarafından 6 Nisan 2022 tarihinde “Pandemi ve Savaş Sürecinde Ülkemizde ve Dünyada Gıda Krizi” konulu online panel ...
Daha Fazlası25-29 Mayıs tarihleri arasında Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı CNR EXPO fuar merkezinde kapılarını açacaktır. Gıda, gıda teknolojisi ...
Daha FazlasıTürkiye’de organize edilen F İstanbul; şekerleme, gıda işleme ve ambalaj, gıda katkı maddeleri gibi gıda sanayisinin tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen ...
Daha FazlasıOrta Amerika’da yetiştirilen ve tropikal bir meyve olan guava, son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmektedir. Güçlü antioksidan kaynağı olup; C vitamini, ...
Daha FazlasıYumurtanın organik mi? Gezen tavuk yumurtası mı? Kümeste kafessiz ortamda yetişen tavuk yumurtası mı? Yoksa kafeste yetişen tavuk yumurtası mı? ...
Daha FazlasıGıda Mühendisleri Derneğinin düzenlediği “Palm Yağını Konuşuyoruz” webinarında alanında uzman Akademisyenler palm yağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları detaylıca anlattı. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr Gör. Kübra Sağlam, Öğr. Gör. Nurullah Zekeriya Akar, Öğr. Gör. ...
Daha FazlasıHalk sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atan bir durum olduğunda sadece Alo 174 numaralı hat aranmaktayken, Tarım ve Orman Bakanı Dr. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin 08.08.2021 tarihinde düzenlemiş olduğu “Öğrenci ...
Daha FazlasıFoteg Istanbul 2022, 9-11 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde her 2 yılda bir gerçekleşen Foteg İstanbul Gıda İşleme ...
Daha FazlasıTüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, “internetten yapılan alışverişler de ürünler eve gelince mutlaka son tüketim tarihinin kontrol ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam’ın danışmanlığını yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü tarafından, 25.06.2021 tarihi ...
Daha Fazlası08.05.2021 tarihi, saat 14.00’ te Gıda Mühendisleri Derneği tarafından gündemde çok tartışılan bir konu olan “Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Gıda İşleme Bölümü Başkanı olan Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Gıda Mühendisleri Derneği ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programında Moderatörlüğü'nü Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yaptığı, Gıda Yüksek Mühendisi Serda Çolak’ın ...
Daha FazlasıİGMYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam’ ın danışmanlığını yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü, 20.03.2021 cumartesi günü saat 14.00’de ...
Daha FazlasıGıda ambalajlamada en fazla kullanılan malzemelerden biri olan plastikler daha çok petrol türevli malzemelerden üretilmekte ve bu malzemelerin çevre kirliliğine ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu’nun ‘’Orange, ...
Daha FazlasıOksijen, insan yaşamı için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir fakat normal metabolizma sırasında üretilen bazı reaktif oksijen türleri vücuda ciddi ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yayın sonuçları “Ordu’da ...
Daha Fazlasıİsstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam MasterChef Türkiye’nin moderatörlerinden ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Gıda Mühendisleri Derneği ...
Daha FazlasıCorona virüs salgını hayatın her alanını etkiledi ve yaşam tarzlarında değişime neden oldu. Bu değişimlerden biri de gıda sektöründe perakende ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojileri Kulübü, 09.01.2021 Cumartesi günü, saat:14.00- 16.00 arasında "Gıda Profesyonelleri ile Pandemi Sürecinde Gıda Sektörünün Durumu" ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda İşleme Bölüm Başkanı, Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, yönetim kurulu üyesi olduğu Gıda ...
Daha FazlasıEğitmen Serkan Ekmen ile 19.12.2020 tarihi saat:15:00'da Gıda Teknolojileri Kulübünün düzenlediği "Hedef Belirleme ve Motivasyon" konulu seminer Google Meet üzerinden ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme bölüm başkanı ve Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam, 28. WorldFood İstanbul’a ...
Daha Fazlası13.03.2020 Cuma günü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Öğr. Gör. Eda ...
Daha Fazlası27-28-29 Kasım 2019 tarihlerinde İGU-Tower binasında yapılan Kulüp Tanıtımı günlerinde danışmanlığını İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Kübra Sağlam'ın yürüttüğü Gıda ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri mezun olduklarında Gıda Kalite departmanında, laboratuvarlarda ya da üretim hattında çalışabilmektedir. ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra Sağlam’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda ...
Daha Fazlası22.11.2018 Perşembe günü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Uzman Gıda Teknikeri ...
Daha FazlasıHer yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında farkındalık haftası olarak belirlenen "Lösemili Çocuklar Haftası"nda Gıda Teknolojisi öğrencileri Öğr. Gör. Kübra Sağlam ...
Daha Fazlası31 Ekim- 3 Kasım arasında eş zamanlı olarak Tüyap'ta açılan Üniversite öğrencilerimize ayrıca kapılarını açarak destek olan Avrasya Ambalaj ve ...
Daha FazlasıGıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi öğrencilerimiz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Nevrzu Berna Tatlısu ve Öğr. Gör. Kübra Sağlam danışmanlığında, ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra SAĞLAM’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda ...
Daha Fazlası