İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Algler Geleceğin Gıda Kaynağı Olabilir Mi?


Geçmişten günümüze nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacı artmaktadır. Tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusunun 9.8 milyarı bulacağını ve bunun da olası bir kıtlığı beraberinde getirebilmesine karşı yeni kaynaklara olan araştırmalar devam etmektedir.


Çalışmalar neticesinde deniz yosunu olarak da bilinen alglerin gıda kaynağı olarak değerlendirilmesi üzerine çalışmalara başlanmıştır. Sürdürülebilirlik, yüksek besin içeriği, maliyet, çevre dostu ve sağlık noktasında fonksiyonel özelliklerinden dolayı son zamanlarda ilgileri üzerine çekmiştir. Uzmanlar alternatif gıda kaynağı olan alglerin ekmek, sosis, yoğurt gibi geniş kullanım imkânı olduğunu ve gıdalarda alternatif katkı maddesi kullanım imkânı olabileceğini ifade etmektedirler.

 

Kaynak