İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi







 Aday Öğrenci




Gıda Teknolojisi Programı ile Gıda Üretim Süreçlerini Modern Bilimsel Yöntemler ile Analiz Etmeye ve Yenilikçi Çözümler Geliştirmeyi Hedeflemeye Ne Dersin ?
 
Gıda Teknolojisi Programı Tanıtım Broşürü için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
 
Neden İGMYO Gıda Teknolojisi programını tercih etmeliyim?
 
Güçlü akademik kadrosu, yenilikçi yaklaşımı, dış paydaşlar ile çalışarak sektöre yönelik öğrencilerin desteklenmesi, eğitim-öğretim boyunca seminer, sergi, teknik geziler ile öğrencinin daha donanımlı hale gelmesini sağlaması
 
 
Gıda Teknolojisi programı mezunlarının kariyer olanakları nelerdir?
 
Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten ve işleyen fabrikalar, özel gıda laboratuvarları, gıda depolaması ve paketlemesi yapan işletmeler, gıda pazarlama şirketleri, hazır yemek işletmeleri gibi pek çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.
 
 
Gıda Teknolojisi programında ne tür dersler verilmektedir?
 
Gıda teknolojisi programında öğrencilerin sektöre hazırlanması için gerekli olan teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Aynı zamanda 2 farklı staj programı uygulanarak öğrencilerin sektöre giriş yapmaları ve tecrübe sahibi olmaları sağlanmaktadır.
 
 
Gıda Teknolojisi alanında çalışmak için ne tür yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir?
  
Programa ait teorik ve uygulamalı derslere hakim olması,
Gıda güvenliğine uygun üretim yapmayı sağlayan standartları bilmesi,
Mevzuata hakim,
Güvenilir, çalışkan, ekip çalışmasına uyum sağlayabilen, özverili olmak.