Yapay tatlandırıcı olan aspartamın kullanımı çeşitli araştırmacılar tarafından uzun süredir incelenmekte ve insanlar bunun olumsuz etkilerinden endişe duymaktadır.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi programı öğrencilerimiz bu hafta Öğr. Gör. Eda Şensu Demir'in koordinatörlüğünde İGMYO fuaye alanında dönem sonu projelerini sergilediler.
Tofu, vejetaryen, vegan ve hipokalorik diyetlere dahil edilmesi nedeniyle dünya çapında popüler hale gelen, esas olarak soya fasulyesinden yapılan geleneksel bir üründür.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda Şensu’nun "Investigation of changes in some bioactive properties of phenolic extracts from pulp and seed ...
Bal, sağlığa birçok faydası nedeniyle yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. İçeriğinde %60-70 oranında şeker ihtiva eden bal, pancar şekerinin keşfinden önce birçok üründe tatlandırıcı kaynağı ...
Bal, tıbbi özellikleri ve besinsel faydaları nedeniyle çeşitli kültürlerde yüzyıllardır kullanılan doğal bir tatlandırıcıdır. Bal arıları çiçeklerden topladıkları nektarı, midelerindeki invertaz enzimi ile glukoz ve ...
Kabak lifi, sayısız sağlık faydası sunan, besleyiciliği ve yoğun içeriğe sahip bir besindir. Serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırmaya ve hücre hasarını önlemeye yardımcı olan beta-karoten gibi ...
Gıda teknolojisi, gıda üretme ve tüketme şeklimizde devrim yaratan 3D baskı gibi yeniliklerle son yıllarda çok yol kat etti. 3D baskı, çeşitli endüstrilerde yıllardır kullanılmaktadır; ...