İGMYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM’ ın danışmanlığını yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübü tarafından, 24.06.2021 tarihi saat 15.00’da “Hızlı Okuma Teknikleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Moderatörlüğünü Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Program Öğr. Gör. Eda ŞENSU’nun yönettiği seminer de konuşmacı olarak alanında Uzman Serkan EKMEN yer almıştır. Seminer sırasında Serkan EKMEN hızlı okuma da beyin ve göz koordinasyonu ile ilgili 6 tekniği uygulamalı olarak anlatmıştır. Etkinlik başında öğretilen bu teknikler ile etkinlik sırasında denemesi yapılan okumalarda katılımcıların ortalama 50-60 kelime hızlarının arttığı tespit edilmiştir. Tekniklerin 63 gün boyunca devamı halinde göz kaslarının gelişimi ve algı düzeyinin artması ile hayat boyu hızlı okuma ile zaman yönetiminin de daha etkili yapılabileceği vurgulanmıştır.