08 Haziran 2022 Çarşamba
Fonksiyonel Gıdalar Ar-Ge Ürünleri Sergisi
17 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bahçesinde 'Gıda muhafaza yöntemleri' dersi kapsamında ‘’Fonksiyonel Gıdalar Ar-Ge Ürünleri Sergisi’’ gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik kapsamında Gıda Teknolojisi 1.sınıf öğrencileri derste öğrenmiş olduğu muhafaza yöntemleri ve ambalajlama tekniklerini üretmiş oldukları yeni ürünlerde uygulama fırsatı bulmuştur. Geliştirilen ürünler aynı zamanda değerli biyoaktif bileşikleri de içinde barındıran hem sağlıklı hem de çölyak, diyabet hastaları için alternatif seçenekler oluşturmaktadır. Fonksiyonel özelliğe sahip bu ürünlerin duyusal analizi de yapılarak tüketilebilme potansiyelleri de değerlendirilmiştir.
Öğrencilerimize ve katılımcılara teşekkür ederiz.