İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Gıda Etiketinde “Taze” Teriminin Kullanımı


İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı, gıda etiketlerinde kullanılan taze terimi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.


Taze terimi; üretim veya hasattan sonra kısa bir süre içerisinde son tüketiciye satılan ürünler için kullanılmaktadır. Fırından taze, bahçeden taze, mutfaktan taze vb. şeklinde kullanılmamaktadır.  Taze terimi işlenmemiş gıdaları tanımlamak için kullanılmaktadır. Örneğin: Hazır ambalajlı bir bisküvinin etiketinde taze ifadesi kullanılmamaktadır. Meyve-sebze için taze terimi; meyve ve sebzelerin işlenmemiş olduğunu vurgulamak ve yakın zaman önce hasat edildiğini ifade etmek için kullanılmaktadır. Dondurulmuş, konserve, kurutulmuş, salamura vb. işlenmiş meyve ve sebzeler için bu terim kullanılamaz.



Kaynak: Türk Gıda Kodeksi- Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği