21 Ocak 2021 Perşembe
Gıda Profesyonelleri ile Pandemi Sürecinde Gıda Sektörünün Durumu
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojileri Kulübü, 09.01.2021 Cumartesi günü, saat:14.00- 16.00 arasında "Gıda Profesyonelleri ile Pandemi Sürecinde Gıda Sektörünün Durumu" başlığıyla bir panel düzenlemiştir.
Danışmanlığını Öğr. Gör Kübra Sağlam'ın yürüttüğü Gıda Teknolojileri Kulübünün düzenlediği Panel' de; Moderatör olarak görev alan Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Program hocası Öğr. Gör. Aslı Muslu Can konuklara pandemi sürecinde gıda sektörü ile ilgili merak edilenleri sormuştur. Farklı uzmanlık alanına sahip olan konuklarımız merak edilenleri cevaplamış pandeminin gıda sektörü üzerine etkilerini değerlendirmiştir.
Panel' de bir çok sektöre göre, insanın temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme ihtiyacı her daim devam ettiği için ve pandemi sürecinde tüketicinin sokağa çıkma yasakları ile birlikte de gıdalara olan talebinin ciddi artış gösterdiğine değinilmiş, bazı zamanlar talebin arzı geçtiği anlatılmıştır. Cafe ve Restoranların kapatılması ile de tüketicinin hazır gıda siparişine olan talepleri ciddi anlamda artış göstermiş ve teknolojinin de önemli rol oynadığı online sipariş kullanımı artmış dolayısıyla online sistem kullanan gıda üreticilerinin de sayısı artış göstermiştir.
Pandemi sürecinde işletmelerde ki hijyen durumu sorulduğun da ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onaylı olan gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunun zaten hassasiyetle uygulanan ve denetimler de en çok üzerinde durulan konulardan biri olması sebebiyle çalışanlara pandemi ile ilgili genel bilgilendirmeler yapılmış, maske ve eldiven ise zaten gıda işletmelerinde üretim sırasında kullanılmaktadır. Konuklarımızla gerçekleştirilen keyifli söyleşi de Gıda alanının önemi bir kez daha ortaya konulmuştur.
Moderatör: Öğr. Gör. Aslı Muslu Can
Konuşmacılar:
1.Irmak BAYAR (Oses Çiğköfte- Üretim Sorumlusu Gıda Yüksek Mühendisi)
2.Dilara ÜÇLER ( Mb-Eurofresh Gıda San. ve Tic. ltd. -Kalite Güvence Sorumlusu- Gıda Mühendisi)
3.Mustafa Ümit İRKİLMEZ (İstanbul Halk Ekmek- Üretim Sorumlusu -Gıda Yüksek Mühendisi)
4.Aydın Baha YILMAZ (Yaman Peynircilik- Kalite Sorumlusu -Gıda Yüksek Mühendisi)
*Bu etkinlik bir Sosyal Sorumluluk Projesidir.