Renk verme özelliğinden başka tozlaşmaya katkı, antioksidan ve antibakteriyel işlevleri de bulunmaktadır. Antosiyanin içerikli gıdaları tüketmenin mikrobiyotanın düzenlenmesi, obezitenin önlenmesi, kansere karşı önleme gibi faydaları mevcut olduğunu ifade edebiliriz.
Yüksek sıcaklıklara maruz kalmadan yüksek antosiyanin içeriğine sahip meyve ve sebzelerden ileri gelişmiş teknikler ile yüksek kalitede özütler elde edilebilmektedir.
Sadece meyve ve sebzelerde değil aynı zamanda mor, kırmızı, mavi ve siyah taneli buğday çeşitleri de geliştirilmiştir. Böylece tahıl ürünleri için özellikle bisküvi gibi çok fazla talep gören atıştırmalık ürünlere fonksiyonel bir özellik katılmasına fırsat tanınabilmektedir.
Kaynak