İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 En Tatlı Sergi “3. Geleneksel Reçel Ar-Ge Sergisi”


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra SAĞLAM’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri ile 19 Nisan Perşembe günü MYO bahçesinde 3. Geleneksel Reçel Sergisi etkinliği gerçekleştirildi.


Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgiyle katıldığı sergi açılışını İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Fırat DEMİRKOL gerçekleştirdi.

     Reçel temalı Ar-Ge ürünlerini sunan Gıda Teknolojisi öğrencileri gıda işleme tekniklerinden etkin bir muhafaza yöntemi olan reçelleri hakkında; besin değerleri, fotoğraflarla yapım aşamaları ve sunum tavsiyeleri ile ilgili bilgi veren poster sunumlarını da gerçekleştirdiler.

Öğrenciler Ambalajlama Teknolojisi dersinde öğrendikleri bilgiler ile de kavanozlarının etrafına etiket tasarlayarak, bir marka, logo, besin değeri tablosu, barkod sistemi, ambalaj sembolleri ve içindekiler kısımları ile ilgili bilgileri ambalajlarında yerleştirdiler.

    Yoğun ilgi gören sergide, fesleğenli domatesli reçeli, ananas reçeli, nane reçeli, pomelo reçeli, kahve reçeli, fındık reçeli, patlıcan reçeli, kızılcık reçeli, turp reçeli, kivi reçeli, mısır reçeli, balkabağı reçeli ve cevizli süt reçeli gibi çeşitli gıdalardan başarılı reçel denemeleri yapılarak araştırma geliştirme çalışmalarının önemi vurgulandı.