İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur Mu?


08.05.2021 tarihi, saat 14.00’ te Gıda Mühendisleri Derneği tarafından gündemde çok tartışılan bir konu olan “Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur mu?" konulu panel düzenlenmiştir.


Panelde İGMYO Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Kübra Sağlam ve Fatih Efe moderatör olarak görev almıştır. Panelin ilk oturumunda Türkiye’ de yapay et ile ilgili ilk uygulama çalışmalarının da yürütüldüğü Biftek.go firmasının kurucu ortağı olan Prof. Dr. Kamil Can Akçalı “Yeni Ufuklar: Temiz Et” temalı sunumunu gerçekleştirmiş, ikinci oturumda Gıda Mühendisliği ABD, et teknolojisi alanında ülkemizde önde gelen akademisyenlerden Prof. Dr. Hasan Yetim konu ile etik kaygılara değinmiş, son oturum da ise Prof. Dr. Cavit Bircan alternatif protein kaynaklarını anlatmıştır. Çok ilgi gören panelin oturumlardan sonra soru- cevap yapılmış, konu ile ilgili en kapsamlı ilk panel gerçekleştirilmiştir.

Yayın tekrarına buradan ulaşabilirsiniz.