İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Eda Şensu’nun Bildirisi Yayınlandı


İGUMYO, Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Eda ŞENSU’nun dahil olduğu ‘’Optimization of enzymatic hydrolysis degree of Sargassum vulgare protein using response surface methodology’’ adlı çalışma Gıda Kimyası kongresinde sunulmuştur.


Kahverengi bir alg olan Sargassum vulgare yüksek protein içeriğine sahiptir. Proteinler hidroliz edilerek daha küçük peptitlere ayrıldığında antioksidan, anti-hipertansif gibi biyoaktif etkileri artmaktadır. Bu bağlamda çalışmada hidroliz derecesi optimize edilerek makroalgal proteinin biyoaktif özellikleri artırılmak istenmiştir.

Kongre kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.