Son yıllarda sağlıklı beslenme ve doğal ürünlere olan ilgi artmış durumda. Bu kapsamda dikkat çeken meyvelerden biri de aronya meyvesidir. ...
Daha FazlasıAgave şurubu son yıllarda popüler hale gelmiş bir tatlandırıcıdır. Agave bitkisinden elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Genellikle mısır şurubuna alternatif ...
Daha FazlasıAvokado son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş ve birçok insanın sağlıklı beslenme rutininde yer almaktadır. Avokado, tekli doymamış yağlar açısından ...
Daha FazlasıMaş fasulyesi (Vigna radiata (L.) R. Wilczek), tarih öncesi çağlardan beri Hindistan'da yetiştirilmektedir ve Hindistan'ın yerli bir ürünü olduğuna inanılmaktadır. ...
Daha FazlasıYemek yapmak günlük hayatımızın önemli bir parçasıdır. Ancak son araştırmalar, bazı pişirme yöntemlerinin akrilamid ve heterosiklik aromatik aminler (HAA) gibi ...
Daha Fazlası2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 yılı 1. ...
Daha FazlasıLisans ve ön lisans öğrencilerine proje hazırlama kültürü kazandırmak ve yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele, ekonomik büyüme, enerji, ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi programı Öğr. Gör. Aslı Muslu Can 16 Mart Perşembe günü “Restoranlarda Mutfak İşleyişi” temalı keyifli ...
Daha FazlasıGıda Katkı Maddeleri (GKM), tek başına tüketilemeyen veya hammadde olarak kullanılamayan ve gıdanın tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini ...
Daha FazlasıKızartma, ürünlerde doku, tat ve görünüm açısından sevilen duyusal özellikleri sağlaması nedeniyle hem evde hem de endüstriyel pişirmede yaygın olarak ...
Daha FazlasıTarihi 9000 yıl öncesine dayanan ve fermente bir gıda olan boza, kış aylarının vazgeçilmez içeceği olarak karşımıza çıkıyor. Adını Farsça'da ...
Daha Fazlasıİstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gelenek haline gelen Şef Ceketi Giyme törenine bu hafta Pastacılık ve Ekmekçilik ile Aşçılık programı birinci sınıf ...
Daha FazlasıEvde yaptığımız yoğurt kısa süre içerisinde bozulurken marketten aldığımız yoğurtların daha yüksek raf ömrüne sahip olduğuna tanık oluyoruz ve merak ...
Daha FazlasıBirçok gıda formülasyonu, özellikle kekler, unlu mamuller ve sütlü tatlılar tekstür ve renk sağlamak için yumurta içerir. Ancak artan maliyetler, ...
Daha FazlasıTarihi 9000 yıl öncesine dayanan ve fermente bir gıda olan boza kış aylarının vazgeçilmez içeceği olarak karşımıza çıkmakta. Adını farsça ...
Daha FazlasıYapay zekanın varlığı gün geçtikçe kendine gıda alanında da yer bulmuştur. Özellikle gıda endüstrisinde kalite kontrol, proses aşamalarındaki parametreler ve ...
Daha FazlasıYiyecekler israf edildiğinde, tüm kaynaklar da boşa gidiyor. Bunu önlemek için gıda atıklarını azaltmak, çevreye yardımcı olmak ve ekonomiden tasarruf ...
Daha FazlasıKızartma gıdanın istenilen renk ve lezzeti kazanabilmesi için uygun bir yağ içerisinde 150-200 ℃ sıcaklıkta pişirilmesi işlemidir. Bu işlem için ...
Daha FazlasıEkmek, patates, kahve, kek ve bisküvi gibi ürünlerde kızartma, kavurma ve fırınlama gibi aşırı sıcaklıkta yapılan işlemlerde akrilamid adı verilen ...
Daha Fazlası