Aronya Meyvesi: Sağlıklı Yaşamın Gizli Kahramanı
Son yıllarda sağlıklı beslenme ve doğal ürünlere olan ilgi artmış durumda. Bu kapsamda dikkat çeken meyvelerden biri de aronya meyvesidir. Aronya, pek çok faydasıyla sağlıklı ...
Son yıllarda sağlıklı beslenme ve doğal ürünlere olan ilgi artmış durumda. Bu kapsamda dikkat çeken meyvelerden biri de aronya meyvesidir. Aronya, pek çok faydasıyla sağlıklı ...
Agave şurubu son yıllarda popüler hale gelmiş bir tatlandırıcıdır. Agave bitkisinden elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Genellikle mısır şurubuna alternatif olarak kullanılır ve daha düşük ...
Avokado son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş ve birçok insanın sağlıklı beslenme rutininde yer almaktadır. Avokado, tekli doymamış yağlar açısından zengindir ve kalp sağlığı için ...
Maş fasulyesi (Vigna radiata (L.) R. Wilczek), tarih öncesi çağlardan beri Hindistan'da yetiştirilmektedir ve Hindistan'ın yerli bir ürünü olduğuna inanılmaktadır.
Yemek yapmak günlük hayatımızın önemli bir parçasıdır. Ancak son araştırmalar, bazı pişirme yöntemlerinin akrilamid ve heterosiklik aromatik aminler (HAA) gibi zararlı bileşikler üretebileceğini göstermiştir. ...
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açıldı!
Ekzopolisakkaritler, mikroorganizmalar tarafından üretilen karmaşık karbonhidratlardır.
Karmin, geleneksel mutfaklarda yüzyıllardır kullanılan doğal bir gıda boyasıdır.
Bitki bazlı yoğurtlar, geleneksel süt yoğurdu için besleyici ve lezzetli bir alternatiftir.
Gıda koruyucuları, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan maddelerdir.
© Copyright 2022 İstanbul Gelişim Üniversitesi Tüm Hakları Saklıdır.