Pastacılık ve Ekmekçilik; yaratıcılığınızı ve sanatsal yeteneklerinizi kullanarak insanların günlük yaşamlarında keyif aldıkları ürünler sunmanızı sağlayacak bir alandır.
Pastacılık ve Ekmekçilik tanıtım broşürü için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Neden İGMYO Pastacılık ve Ekmekçilik programını tercih etmeliyim?
Pastacılık ve ekmekçilik sektörü, sürekli bir talep ve iş gücü ihtiyacıyla bilinir. Bu alanda alacağınız eğitim size sektöre daha kolay adapte olma ve iş bulma konusunda avantaj sağlayacaktır.Pastacılık ve Ekmekçilik Programı size kendi işinizi kurma ve girişimcilik yolunda ilerleme fırsatı sunmaktadır. Yaratıcı tarifler geliştirme, özel taleplere cevap verme ve kendi işinizi büyütme konusunda eğitimleri almış olacaksınız.Pastacılık ve Ekmekçilik programı, pratik odaklı eğitimi, sektördeki iş imkanları ve kişisel gelişim fırsatları ile tercih edilebilir bir seçenek olabilir. Eğer pastacılık ve ekmekçilik alanında kariyer yapmayı düşünüyorsanız, bu programa katılarak mesleki becerilerinizi geliştirmeniz ve sektörde kendinizi kanıtlamanız mümkün.
Pastacılık ve Ekmekçilik programı mezunlarının kariyer olanakları nelerdir?
Pastane ve Fırın İşletmeciliği: Mezunlar, pastane veya fırın işletmelerinde çalışabilir veya kendi işlerini kurabilirler. Otel ve Restoranlarda Çalışma: Büyük oteller, restoranlar ve kafelerde pastacı veya ekmekçi olarak görev alabilirler. Özellikle turistik bölgelerde ve büyük şehirlerde bu tür iş fırsatları daha fazladır.Eğitim ve Danışmanlık: Mezunlar, pastacılık ve ekmekçilik alanında eğitim veren kurumlarda veya danışmanlık hizmeti sunan firmalarda çalışabilirler. Yeni nesil pastacıları yetiştirmek veya mevcut işletmelere danışmanlık yapmak gibi roller üstlenebilirler.Yurt Dışında Kariyer: Pastacılık ve ekmekçilik becerileri uluslararası alanda da geçerlidir. Yurt dışında restoranlar, oteller veya gıda üreticilerinde çalışma veya uluslararası yarışmalara katılma gibi fırsatlar mevcuttur.
Pastacılık ve Ekmekçilik programında ne tür dersler verilmektedir?
Programımızda pratik becerilerin kazanılmasına yönelik yoğun bir müfredat sunulmaktadır. Bu müfredat, öğrencilere pastacılık, ekmekçilik ve genel gıda hazırlama tekniklerini öğretmek için çeşitli dersler içerir. Hem teorik dersler hem de mutfak uygulamaları içerir. Öğrencilere hem pastane hem de endüstriyel mutfak ortamlarında çalışma deneyimi kazandırmak için çeşitli pratik ve iş tecrübesi sağlayan derslerden oluşur. Bu şekilde mezunlar, sektörde başarılı bir kariyere hazırlanır.
Pastacılık ve Ekmekçilik alanında çalışmak için ne tür yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir?Pastacılık ve ekmekçilik alanında çalışmak için; temel gıda güvenliği bilgisi başta olmak üzere temel mutfak becerileri, yaratıcılık ve estetik anlayışı, takım çalışmasına uygunluk, stres yönetimi, girişimcilik, işletme bilgisi ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi yetkinliklere sahip olmak gerekmektedir.