Pastacılık ve Ekmekçilik

TÜBİTAK 2209-A VE 2209-B 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Başvuruya Açıldı

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açıldı!

Öğrencilerimiz hazırladıkları araştırma projeleri ile 26 Mayıs 2023 saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (https://tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

• 2209-A kapsamında üniversitelerde öğrenim görmekte olan önlisans ve lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için destek sağlanmaktadır.

• 2209-B kapsamında önlisans/lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanmaktadır.