İç Mekan Tasarımı

“Sürdürülebilir Kent Mobilyası” Workshop’u

18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında İç Mekan Tasarımı Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile “Sürdürülebilir Mobilya” workshopu gerçekleştirildi. Workshop, Gelişim Tower 17. Katta beş gün boyunca devam etti.

Sürdürülebilirlik kavramının işlendiği workshopta ilk gün bölüm hocaları sunum yaparak öğrencileri bilgilendirdi.  Öğr. Gör. Hülya ALGUR MARŞOĞLU “Sürdürülebilirlik Kavramı”, “Sürdürülebilir Mimarlık ve Ekoköy İncelemesi”, Dr. Öğr. Üyesi Nuran ÖZTÜRK “Sürdürülebilir Tasarım ve Tasarım Örnekleri”, Öğr. Gör. Gözde İleri,  “Sürdürülebilir Kent Mobilyaları”, Öğr. Gör. Selin Rüya ÇAKIR; “Sürdürülebilir Malzemeler” konuları hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Sunum sonrası öğrenciler gruplara ayrılarak çalışmalarına başladı. Tüm ekipler projeleriyle ilgili çalışmalarına devam ederek, gün içinde de hem birbirleriyle hem de program hocalarıyla fikir alışverişi ve bilgi paylaşımında bulundular. Beş gün boyunca verimli ve keyifli bir ortamda çalışan öğrenciler tasarım sürecini deneyimleme fırsatı buldular.

Workshopta yapılan tasarımların imalat sürecinin arkasından 16 Mayıs 2022 tarihinde Gelişim Üniversitesi Tower Sanat Galerisi’ nde sergilenecektir.