İç Mekan Tasarımı

Öğrencilerimiz ile Büyükada Gezisi

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı öğrencileri ile birlikte 23 Mayıs tarihinde “Büyükada Gezisi” gerçekleştirildi.

Program akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk ve Öğr. Gör. Hülya Algur Marşoğlu’ nun düzenlediği geziye, Program Başkanı Öğr. Gör. Rabia Sevda Demirkol’ da katılım sağladı.

Yaklaşık yedi yüzyıl, Bizans’ ın sürgün yeri olarak kullanılan Büyükada, İstanbul’un fethiyle birlikte Osmanlı hakimiyetine geçmiştir. 1908’de II. Abdülhamit bazı devlet görevlilerini adaya yerleştirerek adanın gelişmesini sağlamış. Bu dönemden sonra konaklar ve yalılar inşa edilmiştir. Ada, yalılar ve köşkler açısından çok zengin örnekler sunmaktadır.

Geziye, Hamidiye Cami’nden başlanmıştır. Caminin mimari özellikleri ve ampir cephe detayları hakkında konuşulduktan sonra Rum Yetimhanesi'ne gidilmiştir. Döneminin en büyük ahşap yapısı olma özelliğini taşıyan yetimhane şu an harap durumdadır. Yetimhanenin ardından Aya Yorgi Kilisesi ziyaret edilmiştir. Öğrenciler, gezi boyunca farklı cephe tarzlarına sahip sivil mimari örneklerini inceleme fırsatı bulmuşlardır. Çeşitlilik açısından çok zengin bir yelpazeye sahip olan ada, açık hava müzesi niteliği taşımaktadır.

Öğrenciler için çok öğretici bir gezi olmakla birlikte, sınav öncesi stres atma fırsatını da yakalamışlardır. Katılımları için sevgili öğrencilerimize ve değerli hocalarımıza teşekkür ederiz.