Halkla İlişkiler ve Tanıtım

“Kadın Ressamlarımız 1” Sergisi, Gelişim Sanat Galerisi’nde Sanatseverlerle Buluştu!

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Karaova’nın “Kadın Ressamlarımız 1” sergisi İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Sanat Galeri’nde açılış töreniyle sanatseverlere sunuldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Sanat Galerisi'nde etkinlikler devam ediyor. Ulusal ve uluslararası pek çok kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapan sanat galerisinde İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Öğretim Görevlisi Murat Karaova’nın 11 eserinin yer aldığı “Kadın Ressamlarımız 1” sergisi açılış töreninin ardından sanatseverlerle buluştu. Sergide Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine, Cumhuriyet döneminde bugüne dek resim sanatında iz bırakan kadın ressamlar yer alıyor.

Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın yaptığı serginin açılış konuşmasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin yaptı. Şahin, ssanatı olmayan ülkenin medeniyeti olamayacağını, sanatın medeniyet ölçüsü olduğunu belirtti. Sanata pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade ederek, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde sanatı yukarı taşımak ve teknik ile sanatı birleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Serginin küratörü olan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, Osmanlı’dan günümüze sadece 11 kadın ressamın yer almadığını, bu nedenle “Kadın Ressamlarımız 1” sergisinin ardından “Kadın Ressamlarımız 2” ve “Kadın Ressamlarımız 3” sergilerinin de geleceğini aktardı. Günay, “Kadın Ressamlarımız” sergisinin bir seri halinde olacağını vurgulayarak Karaova’yı tebrik etti.

Sergide eserleri yer alan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Murat Karaova, en büyük gayesinin öğrencilerine ilham olmak olduğunu belirtti. Geçmişte yaşamış kadın sanatçılarımızın pek çok zorluk ve mücadelenin ardından ülkemizde güzel şeylerin olmasını sağladıklarını, bizlerin de ülkemizi daha ileriye götürebilmemiz ve güzel şeyler yapabilmemiz için öğrencilerimizin çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.