Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Üniversiteye Hazırlanan Depremzede Öğrenciler için Sosyal Mentor Programı Başlıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) ve Metvibes tarafından gerçekleştirilen “Sosyal Mentor” adlı sosyal sorumluluk projesi ile depremden etkilenen ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere mentorluk yapılarak destek verilecek.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve akabinde yaşanan pek çok artçı sarsıntıdan depremlerden etkilenen, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemeleri, bu zorlu adaptasyon sürecinde onların yanında olunması için “Sosyal Mentor” programı gerçekleştiriliyor.

“Sosyal Mentor” programı, üniversiteye hazırlanan depremzede öğrencilerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Projede mentor olmak isteyen öğrencilerimiz, depremden etkilenen, üniversiteye hazırlanan gençlere destek olacak.

Üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına dayalı mentor olacakları sosyal sorumluluk projesinde, gönüllü mentorlar, bu hassas süreci kaliteli bir biçimde yönetebilmek için eğitimler alacaklar. Eğitimler 13 Mart 2023 tarihi itibariyle online olarak gerçekleştirilecek. Eğitimin ardından üniversiteye hazırlanan depremzede öğrenciler ile mentor öğrenciler, birebir olarak her hafta bir gün planlanmış gündem ile birlikte 45 dakikalık görüşmelerde bulunacak. Bu görüşmeler ile üniversiteye hazırlanan depremzede öğrencilerin gelişimleri takip edilecek ve onlara yardımcı olunacak.

“Sosyal Mentor” programında mentor olmak isteyen öğrenciler, 7 Mart 2023 Salı gününe kadar başvuruda bulunabilecek. Başvuru sürecinin ardından 13 Mart 2023 Pazartesi günü başlayacak eğitimler ile gönüllü mentorlar, üniversiteye hazırlanan depremzede öğrencilere yardımcı olacaklar.

Program hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Haber kaynağına erişmek için tıklayınız.