Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İGÜ, Sürdürülebilirlik Durum Raporu'nu Yayımladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürdürülebilirlik Durum Raporu'nu yayımladı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri “Yoksulluğa Son”, “Açlığa Son”, “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “Erişilebilir ve Temiz Enerji”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, Eşitsizliklerin Azaltılması”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “İklim Eylemi”, “Sudaki Yaşam”, “Karasal Yaşam”, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ve “Amaçlar İçin Ortaklıklar” olmak üzere 17 kategoride sıralanmaktadır. İlk kez yayımlanan Sürdürülebilirlik Durum Raporu’nda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında yer alan 17 kategoriye ilişkin gerçekleştirdiği uygulamalar dikkat çekiyor. Böylelikle İstanbul Gelişim Üniversitesi, sürdürülebilirliğe yönelik çalışmaları ile öne çıkmaya devam ediyor.

Sürdürülebilirlik Durum Raporu’nda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin amaçları, hedefleri, politikaları, aksiyonları, araştırmaları ve sıralamalarına ilişkin verilerin yer almaktadır. Dünya Üniversitesi olma vizyonu ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Durum Raporu’nu çalışmaları, amaçları ve politikalarının durumunu değerlendirmek üzere hazırlamıştır. Kurulduğu günden bugünü sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, 2022 yılı ve öncesi gerçekleştirilen sürdürülebilirlik çalışmalarını ilgili raporda sunmuştur.

Sürdürülebilirliğe yönelik algı, tutum, değer ve davranışların yaygınlaştırılması ile sürdürülebilir bir dünya oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2022 sıralamasında sürdürülebilirlik alanındaki başarısını kanıtladı. Times, Higher Education, İngiltere merkezli bir kuruluş olup, dünyanın öncü yükseköğretim kuruluşlarını derecelendirmektedir. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2022 listesinde “Kaliteli Eğitim” kategorisinde derece aldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi, 1180 dünya üniversitesi içerisinde 2021 yılında 24’üncü olan sırasını 2022’de 16’ncı sıraya yükseltmiştir. Türkiye üniversiteleri içerisinde ise birinciliğini korumaya devam etmektedir.