Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Rahmi Koç İletişim Araçları Müzesi’nde buluşacak!

Birer iletişimci olan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak Rahmi Koç İletişim Araçları Müze ziyareti 4 Aralık 2022 Pazar günü gerçekleşecek.

İletişim devrimi ile ortaya çıkan telgraf, diktafon, gramafon, telefon, kamera, televizyon gibi önemli iletişim araçlarının oldukça nadir örneklerinin sergilendiği koleksiyonda öğrencilerimizle iletişim araçlarının tarihsel yolculuğu içerisinde bir gezintiye çıkacağız. Gençlerin adını hiç duymadığı, ancak tarihsel döneminde oldukça ses getiren çeşitli tarihi iletişim araçları bu sergiye yönelik düzenlenen gezide program öğretim elemanlarımızın katkıları ve bilgilendirmeleri ile incelenecek.

Örneğin; modern sinematografinin öncüsü niteliğindeki Zoetrop, William Horner tarafından 1834 yılında icat edilmiştir. Bir diğer iletişim aracı olan diktafon, Columbia Gramafon şirketi tarafından üretilen, daktilograflar tarafından dikte edilmiş olan sözlü metinlerin bir iğne ve bal mumu silindir aracılığıyla yazılı belgelere çevrilmesi üzere kullanılmış eski bir kayıt aletidir. Fonograf, bir plak veya plak benzeri özel bir maddenin üzerine önceden belirlenmiş seslerin istenildiğinde yinelenmesi temeline dayalı mekanik düzenekli iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları ve benzeri pek çok sergi objesinin ziyaret edileceği geziye tüm öğrencilerimizi bekleriz.

* Gezi, 4 Aralık 2022 Pazar günü saat 13:00’te yapılacaktır. Geziye katılmak isteyen öğrencilerimiz, program öğretim elemanlarına ulaşabilirler.