Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak hayvanları unutulmadı

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Avcılar Sokak Hayvanları Barınağı’nı ziyaret ederek, barınağa yardımda bulundu.

Sokak hayvanlarının hayata tutunması ve yeni yuvalarını bulabilmesi için çalışmalara devam eden Avcılar Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri ve İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyelerini ağırladı.

Veteriner hekim Neşe Yıldırım tarafından kulüp öğrenci ve öğretim üyelerine barınak işleyişi, çalışmaları ve barınaktaki hayvanlar hakkında bilgi verildi. Ardından barınak gezilerek barınaktaki sokak hayvanları ziyaret edildi.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Pervin Kırmızı, kurum olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrenci ve hocalarının bu ziyaretine çok mutlu olduklarını belirterek sokak hayvanlarının korunmasına ve rehabilite edilmesine yönelik farkındalık etkinliklerinin bütün kurumlarda arttırılmasını dilediklerini ifade etti.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Neşe Yıldırım ise “Günümüzde çoğu insan hayvan sahibi olmak için pet shopları tercih ediyor. Hayvan sahiplenmek isteyenlerin pet shoplar yerine barınakları ve belediyelerin hayvan bakım merkezlerini tercih etmeleri konusunda toplumumuzda farkındalık yaratılması bizim için büyük önem taşıyor.” Dedi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün kış aylarında hayvanların üzerinde uyumaları için battaniyeler, hasta altı bezleri ve mama yardımları görevlilere teslim edilerek ziyaret sonlandırıldı.