Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Akademik/İdari Personellerimize ve Öğrencilerimize “Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi” Verildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi mensuplarına Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 28-29 Aralık 2022 tarihlerinde “Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi” verildi. Eğitim, “Afet Gönüllüleri Projesi” kapsamında gerçekleştirildi.

Afet Gönüllüleri Projesi kapsamında, büyük İstanbul depremi gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiği gibi konularda bilgilendirilmelerde bulunulmaktadır. Proje kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi akademik/idari personelleri ve öğrencilerine Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliği ile eğitim gerçekleştirildi. Eğitim, belirli bir program dahilinde Afet Gönüllüleri Projesi eğitmenleri tarafından verildi. 28 Aralık 2022 ve 29 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler, aynı saat aralıklarında üniversitemizin farklı fakülte ve meslek yüksekokullarında belirlenmiş olan dersliklerde yapıldı. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu’nda ise 28 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 09:00-17:00 arasında eğitim kapsamında akademik/idari personellerimize ve öğrencilerimize afet ve acil durumlara ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla aktarımlarda bulunuldu.

“Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi”nde, afetlerde ve acil durumlarda karmaşa ortamının ve paniğin engellenmesi için toplanma alanlarının ve toplantı yerlerinin nereleri olduğu, ne anlama geldiği açıklandı. Olası büyük İstanbul depremi için yapılması gereken hazırlıklar, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Depreme ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmuş web sayfası aktarıldı. Deprem sonrası olay yeri yönetimi ve kayıt sisteminin önemine değinildi ve gönüllülerin rolüne ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Düzenlenen eğitimler sonrası Afet Gönüllüleri Projesi eğitmenleri tarafından gönüllülere katılım sertifikası verildi.