Halkla İlişkiler ve Tanıtım

8 Mart “Bir Gün Değil Her Gün Eşit Olalım” Sosyal Sorumluluk Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerinin “BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN EŞİT OLALIM” sloganıyla yola çıktıkları sosyal sorumluluk projesi dahilinde futbol farkındalık maçı ve cinsiyet eşitliği temalı psikodrama etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmek için genç kadın öğrencilerden oluşan iki farklı futbol takımı oluşturdular. Genç kadın öğrenciler futbol oynarken erkek öğrenciler ise açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratları ile arkadaşlarını destekledi.

Öğrenciler, cinsiyetsizliğin sembolü olan mor renk kıyafetler giyerek cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekme amacıyla etkinliğe katıldılar.

“Bir Gün Değil, Her Gün Eşit Olalım” adlı farkındalık projesinin ikinci ayağı olarak Öğr. Gör. Psikodramist Odise Vuçinas tarafından toplumsal rollere ve toplumun bize yüklediği cinsiyet algılarına dikkat çekmek amacıyla psikodrama etkinliği gerçekleştirildi.

Proje araştırma evresinde 100 kişilik bir öğrenci grubu üzerinde yapılan anket  araştırmalar sonucunda ortaya çıkan veriler Psikodramist Odise Vuçinas ile paylaşıldı. Bütün araştırmalar İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Emel TOZLU ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya BETEŞ, Öğr. Gör. Atilla AKALIN, Arş. Gör. Nevra ÇELİKKOL,  Arş. Gör. Engincan YILDIZ önderliğinde öğrencileri Kaan GENÇ, Nazlı ÖZCAN, Aslı SARAL, Gamze DAŞDEMİR, Yeliz UĞUR, Burcu ILIK, Duygu BAŞATLIK, Sümeyra AYDIN ve Özgür DEMİRCİ tarafından ortaya konuldu. Yapılan araştırma sonucunda araştırmaya katılanların sadece %43’ü toplumda erkeklerin yaptığı işleri kadınlarında yapabileceğine kesinlikle katıldığını, %78’i ise cinsiyet eşitliği üzerine yapılacak bir seminere katılmak istediğini, %61 ise ülkemizde cinsiyet eşitliği üzerine yapılan farkındalık çalışmalarını yeterli bulmadığını belirtmiştir.

Psikodramist Odise Vuçinas, üniversite gençliğinin sosyal bir konuda proje geliştirmeden önce yaptıkları bu anketlerden aldıkları sonuçlara göre bilinçli ve profesyonel bir şekilde projelerini şekillendirdiklerini görmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu “Günümüzde kadınların her yerde var olabileceğini hatırlatmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon büyük ilgi gördü. Dönem sonunda kadar farklı konularda sosyal projelerimiz devam edecek Herkesi bekliyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fırat DEMİRKOL’ un öğrencilerin böyle önemli günlerde bu tarz duyarlılık gerektiren projeler gerçekleştirdiğini görmekten gurur duyduğunu söyleyerek Psikodramist Odise Vuçinas’a teşekkürlerini iletip plaketi takdim etmesiyle etkinlik sonlandırıldı.