İstanbul Gelişim Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Makine Programı Öğrencileri Savunma Sanayi Fuarını Ziyaret Etti

Düzenlenen Savunma Sanayi fuar gezisi Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Enes KALYONCU, Makine Program Başkanı Öğr. Gör. Yasemen KARAMAN, Firma Genel Müdür Yardımcısı Meltem UYGUN ve İnsan Kaynakları Uzmanı Kübra ERKAN eşliğinde gerçekleştirildi.
Makine programı öğrencileri, fuar gezisi sırasında görevlilere sorular sorma fırsatı yakalamış ve görevliler tarafından ürünlerin nasıl üretildiği hakkında detaylı bilgi alma şansı yakalamışlardır. Fuarda ayrıca işverenlerle tanışma imkânı bulunmuş, hem iş imkânı hem staj açısından ilerleyen süreç için bilgi edinmişlerdir.

Fuarda, savunma sanayinde kullanılan uçak, tank, silah, zırhlı araç ve yedek parçalar incelenmiş, bu ürünlerde kullanılan malzeme özellikleri ve kullanım alanları anlatılmıştır. Böylece öğrencilerimiz sektör hakkında bilgi edinmişlerdir.

Fuar gezisi sonrasında Burakcan Glassmold Firması, hocalarımız ve öğrencilerimizle kısa bir toplantı gerçekleştirerek firmalarında bulunan CNC makinelerinin sayısı işleme kapasitesi gibi konularda bilgilendirme yapmış, öğrencilerimize staj ve iş imkânı sunabileceklerinden bahsetmişlerdir.