Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

“Akıllı Gençler Yarışıyor” Yarışması

Dünya edebiyat tarihine bakıldığında bazı karakterlerin diğer oluşturulan karakterlere göre daha özgün bir konumda olduğu görülür ve dolayısıyla akıllarda daha çok yer alır.

İ.A. Gonçarov tarafından kaleme alınan Oblomov karakteri de sahip olduğu özgünlük ile dikkatleri her daim üstüne çekebilmiştir. Bu bağlamda yüzyıllardır ilişki içerisinde bulunan Rusya ve Türkiye’nin kuvvetli bağını güçlendirmek amacıyla “Akıllı Gençler Yarışıyor” adlı bir yarışma programının ikincisini düzenliyoruz.
Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi (Rossotrudniçestvo) himayelerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, MAPRYAL, Rusça Öğretmenleri ve Çevirmenleri Derneği ve Hece Yayınları’nın da katkılarıyla gerçekleşecek olan “Akıllı Gençler Yarışıyor” yarışması 08.10.2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşecektir.

Yarışmanın dili Türkçedir. Yarışma ile ilgili detaylı bilgileri akilligencler@mail.ru adresinden alabilirsiniz.