Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin Çeviri Ödülü

2021 yılında Fransızca Çeviri Ödülleri’ni başlatan Institut Français Türkiye’nin amacı yayınlanmış eserlerin Fransızcadan Türkçeye çevirisini teşvik etmek ve tercümanlık mesleğini öne çıkarmaktır.

Institut Français Türkiye, 2021 yılında tercümanın Türkiye’de kitap ve yayıncılık sektöründeki yerini güçlendirmek amacıyla bir manifesto da yayımlanmıştır.

Çevirmenler, kültürleri buluşturup aralarında kalıcı bağlar kurulmasını sağlayan her şeyin peşine düşen, yeri doldurulamaz aktarıcılardır. İyi bir çeviri okumak, yazarı kendi dilinde okuyormuş hissini uyandırır. Institut Français Türkiye bir “Fransızca Çeviri Ödülü” yaratarak çevirmenlerin bu rolünü takdir ederek 2022 Fransızca Çeviri Ödülü’ne kimin sahip olacağını duyurdu.