Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

Oxford English Dictionary'nin ilk cildi nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

Her bir dilin sözlükleri onu çeşitli yönlerden tanımlar. Sözlük - belirli bir ilkeye göre düzenlenmiş bir kelime koleksiyonu içeren ve anlamları, kullanımları, kökenleri, başka bir dile tercümeleri vb. hakkında bilgi veren bir kitaptır. Sözlükler, işaret ettikleri kavram ve nesneler, bilim, kültür vb. herhangi bir alandaki figürler hakkında da bilgi verir.

Oxford English Dictionary (OED), Oxford University Press tarafından yayınlanan İngilizce dilinin ana tarihsel sözlüğüdür. Sözlük, bilim adamları ve akademisyenler için kapsamlı bir kaynak sağlayarak İngiliz dilinin tarihsel gelişimini izler ve dilin dünyadaki birçok varyasyonunda kullanımını açıklamaktadır. Bu sözlük, İngiliz dilinin en ünlü ve en büyük akademik sözlüklerinden biridir.
2005 baskısı yaklaşık 301.100 makale (350 milyon karakter) içermektedir. Aynı zamanda, ilk genel yayın yönetmeni James Murray'in adından sonra, günlük konuşma dilindeki gayri resmi adı Murray's Dictionary olarak da bilinir. Sözlüğün ilk elektronik versiyonu 1988 yılında yayımlandı. Çevrimiçi sürüm 2000'den beri mevcuttur ve Nisan 2014 itibariyle aylık iki milyondan fazla ziyaret almıştır.
OED, bilinen en eski kökenlerinden günümüze kadar İngilizce dilindeki tüm kelimelerin ve anlamların kapsamlı ve yetkili bir kaydını sağlamayı amaçlayan sözlüklerdendir. OED'nin ilk cildinin yayımlanması, sözlük bilimi tarihinde önemli bir olaydı, çünkü ilk kez kapsamlı bir İngilizce sözlüğü üretilmişti. Peki, Oxford English Dictionary'nin (OED) ilk cildi ne zaman yayımlandı?
Haberin detayına linki tıklayarak ulaşabilirsiniz: