Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

Edebiyatçı, Çevirmen ve Eğitimci Dr. Monika Carbe Hayatını Kaybetti

Türk edebî eserlerinin Almancaya çevrilmesine büyük katkıları olan edebiyatçı, tercüman ve eğitimci kadın Frankfurt'ta vefat etti.

70'li yıllardan bu yana Frankfurt Yetişkin Eğitim Merkezi'nde (Volkhochschul) uzman olarak yetişkinlerin okul sonrası eğitimi alanında çalışan Dr. Carbe'nin Türk göçmenlere yönelik eğitim projelerinin geliştirilmesinde ve uygulanmasında büyük emeği olmuştur. Dr Carbe, bu saygın eserlerinin yanı sıra yazar, çevirmen ve eleştirmen olarak edebiyat dünyasındaki yerini almıştır.

80'li yılların sonlarında edebi eserleri Türkçeden Almancaya çevirmeye başlayan Dr. Carbe'nin ayrıca, gazete ve dergilerde çağdaş Türk yazarları ve eserleri hakkında çok sayıda araştırma makalesi ve eleştirisi vardı.

Almanya'da gelişen göçmen edebiyatını yakından takip eden ve destekleyen Dr Carbe tarafından eserleri Almanca'ya çevrilen yazarlar arasında Sait Faik Abasıyanık ve Nedim Gürsel de yer alıyor