Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

Dr. Öğr. Üyesi Sevda Polat uluslararası konferansta bildiri sundu

Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programı hocamız, Dr. Öğr. Üyesi Sevda POLAT’ın, Moskova Devlet Üniversitesi Dil Merkezi ile birlikte düzenlediği “Bilgi teknolojisi alanında Rus dili ve kültürü dünyası” çevrimiçi konferansı 27.05.2022 gerçekleşti. Konferansta, Rusya, Türkiye, Çin, Tacikstan, Kazaxstan, Mısır vb. ülkelerin üniversitelerinden bilim insanları iştiraketti.

Konferans düzenlenme kurulunda yer alan Dr. Öğr. Üyesi Sevda POLAT, açılışta söz alarak “Türkiye’de Rus Dilinin Gelişimi” hakkında bilgi verdi ve Türkiye’de Rus Dilinin yabancı dil olarak tercih edilen diller arasında ilk sıralarda yer aldığından bahsetti.

Oturumun ikinci bölümünde ise;
Словообразование, как метод изучения новой лексики на уроках РКИ: на примере отглагольных существительных (турецкая аудитория)”, “Yabancı dil olarak Rusça'da yeni kelimeler öğrenme yöntemi olarak kelime oluşumu: fiillerden oluşan isimler örneğinde (Türk öğrenciler için)”  bildirisini sundu.