Uçak Teknolojisi

Türkiye'nin Uzay Programıyla İlgili Önemli Açıklamaları

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin Erzurum'da düzenlemiş olduğu Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda (DAKAF), öğrencilerle bir araya geldi. Yıldırım yaptığı açıklamalarda, 2029'da Ay'a insansız araç gönderileceğini belirtti.

Uzay teknolojilerinde 2'nci ligde yer alan Türkiye'yi birinci lige yükseltmek için gayret ettiklerini aktaran Yıldırım, en önemli hedeflerinden bir tanesinin bölgesel bir konumlama sistemi oluşturmak olduğunu belirtti. Bölgesel konumlama sisteminin Türkiye için önemli bir adım olacağının altını çizen Yıldırım, bu zor projeyi gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini, kardeş ve dost ülkelerle beraber bu sistemi kullanmayı amaçladıklarını belirtti.

Detaylı bilgi için tıklayınız.