Tarihçe

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu 2008 yılında 9 program ile eğitime başlamış ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ana nüvesini oluşturan bir okul olmuştur. Kuruluşundan bu yanda hızlı bir gelişme göstermiş; 19 bölüm, 37 program ve 10.630 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır. 37 programın 21’inde ikinci öğretim yapılmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde kadrolu öğretim elemanlarının yanında sektörün önde gelen isimleri yarı zamanlı istihdam edilerek öğrencilerin iş hayatına yönelik uygulama tecrübelerini edinmeleri konusunda imkân sağlanmaktadır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle yeni yerleşkesine taşınan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin teorik olarak almış oldukları eğitimleri pratik olarak da uygulayabilmeleri üzere yeni yerleşkesinde Uçak Bakım Atölyeleri, Mock-up, Mutfak, Elektrik, İnşaat, Otomotiv, Serigrafi, Seramik ve Moda başta olmak üzere toplam 22 atölye ve 1’i MAC olmak üzere 7 Bilgisayar Laboratuvarı ile uygulama alanı imkânı sunmaktadır.

Okulumuz Uçak Teknolojisi Programı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) nezdinde Tanınan Okul Onay Sertifikası ile birlikte yine SHGM nezdinde Uçuş Harekat Uzmanı Eğitimi (Dispeçer) Yetki Belgesine sahiptir. SHGM yetkisine sahip iki programımız dışında yine SHGM nezdinde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Türkçe ve İngilizce Programları için Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Belgesi ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Türkçe ve İngilizce Programları için Onaylı Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu Belgesine ilişkin lisanslama süreçleri devam etmektedir.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencileri, üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bulunan eğitim ve sosyal aktivite olanaklarından kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.