Moda Tasarımı

Colins Denim Fikrim Tasarım Yarışması

Bu senenin “Dünya Konuşabilseydi” temalı Colins Denım Fikrim Tasarım Yarışması adaylarını bekliyor.

COLIN’S markasının geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nın sonuçları, Grand Pera’da düzenlenen final akşamında açıklanmıştı. Üniversitelerin Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle, sürdürülebilir tasarımların hazırlandığı “Dünya Konuşabilseydi” temalı yarışmanın birincisi Mimar Sinan Üniversitesi’nden Çağla Işıl Karatan olurken, ikinciliği Marmara Üniversitesi’nden Meryem Taşoğlu, üçüncülüğü ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Sezer Sefil kazanmıştı.

Bu sene tekrardan Colins markası sürdürülebilir bir dünya icin "Dünya Konuşabilseydi" temalı Denim Fikrim Tasarım Yarışması düzenliyor. Bu yarışma kapsamında; yarışmaya başvuran tüm Türkiye'deki Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileri arasından ön elemeyle 20 finalist belirlenecek. Belirlenen 20 finalist ünlü tasarımcılar ve global eğitmenlerin vereceği denim ve sürdürülebilirlik seminerlerine katılmaya hak kazanacaktır.

Genç tasarımcılar, seminerlerin ardından 6 hafta süren bir üretim sürecine dâhil olarak biri ticari diğeri sanatsal olmak üzere toplamda iki ayrı çalışma üretecektir. Bu süreç sonunda ortaya çıkan eserler seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirmeye alınarak İstanbul'da gerçekleştirilecek büyük galada defile ile sergilenecektir. Birinci, ikinci ve üçüncülüğe değer bulunan öğrenciler çeşitli ödüllerin sahibi olurken; birinci olan tasarım üretilerek geliri, çalışma alanı sürdürülebilirlik olan bir vakfa bağışlanmak üzere Colin's mağazalarda satışa sunulacaktır.