"Moda dünyasının renkli yüzünü sanatsal bir şekilde teknolojinin ve sektörün son yenilikleri ile güncel olarak birlikte keşfedelim."
Moda Tasarımı Programı Tanıtım Broşürü için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
MODA TASARIMI PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
-
Neden İGMYO Moda Tasarımı Programını tercih etmeliyim?
Moda Tasarımı Programı, öğrencilerine hazır giyim ve moda sektörünün gereksinimlerine uygun nitelikler kazandırarak; bilimsel bilgi ve düşünceleri estetik ve yetkin bir şekilde tasarıma dönüştürebilen, aynı zamanda kalıbını çıkararak üretebilen ve alanıyla ilgili her türlü teknolojik, sanatsal, kültürel gelişmeye hâkim tasarımcılar, modelistler yetiştirmektedir.
Moda sektörünün her alanında iş imkanı bulabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri veya kendi markalarını oluşturabilmeleri üzere öğrencilerimize elde, bilgisayarda çizim ve kalıp dersleri; tasarladıkları giysileri hayata geçirebilmeleri için üretim dersleri; üretirken tasarıma uygun seçilmesi gereken kumaş, aksesuar, malzeme bilgilerini edinebileceği tekstil teknolojisi dersi; ürettiğini hem sözel hem de kreatif anlamda ifade edebileceği moda pazarlama gibi dersleri alması sağlanarak, tasarımcı kimliğini geliştirmeyi başarmış olan geleceğin moda tasarımcılarının yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilere dönemin moda trendlerini yakından tanımalarına fırsat verecek trend seminerleri, fuarlar, workshoplar ve sergiler gibi etkinlikler düzenlenerek; öğrencilerin aldığı eğitimin yanı sıra sektördeki yenilikleri takip etmeleri sağlanmaktadır. Öğrenciler, eğitim süreci boyunca edindikleri mesleki eğitim ile tekstil sektöründe alanın gerektirdiği iş imkânlarını bulabilmekte; kişisel yetenek ve ilgilerini destekleyen Moda Tasarımı Programı ile alanını destekleyici farklı departmanlarda da istihdam edilebilmektedirler.
-
Moda Tasarımı Programı mezunlarının kariyer olanakları nelerdir?
Moda Tasarımı Programından mezun olan öğrencilerimiz; sektörde moda tasarımcısı (stilist), kalıp uzmanı (modelist), aksesuar tasarımcısı, tekstil tasarımcısı (desen, kumaş tasarımcısı), ürün ve marka sorumlusu, koleksiyon planlama, satın alma uzmanı, üretim planlama, kalite kontrol sorumlusu olarak görev alabilir ya da kendi atölyelerini ve moda evlerini açarak kişiye özel giysi tasarımı yapabilir, üretebilirler. Ayrıca kendi alanına ek olarak; moda dergileri için moda editörlüğü, moda fotoğrafçılığı, moda ve stil danışmanlığında bulunabilirler. Mağazacılık sektörü için moda pazarlamacı ve görsel/vitrin düzenleme sorumlusu; online mağazacılık için ise kategori sorumlusu, sahne sanatları sektöründe kostüm tasarımcısı olarak da görev alabilirler. Ayrıca bir ya da daha fazla firma için serbest tasarımcı (freelance) olarak koleksiyonlar hazırlayabilme fırsatına da sahiptirler.
-
Moda Tasarımı Programında ne tür dersler verilmektedir?
Programımızda birinci sınıfta YÖK zorunlu derslerin yanında temel tasarım ilkelerini öğrendikleri, teknik ve artistik çizimleri gerçekleştirdikleri Temel Sanat Eğitimi, Desen, Giysi Tasarımı, Moda Resmi ve İllüstrasyon gibi çizim dersleri ile Kadın, erkek, çocuk iç, dış giysi kalıplarını çıkarma yetisini kazandıran Kalıp Hazırlama I, II dersleri verilmektedir. İkinci sınıfta ise sektörün mezunlarımızdan beklediği nitelikleri kazandırmayı amaçladığımız çizim ve kalıp uygulamalarını dijital ortamda gerçekleştirebildikleri Bilgisayar Destekli Tasarım ve Kalıp dersleri ile Proje Geliştirme, Drapaj, Giysi Üretimi, Tekstil Kumaş Baskı Teknikleri gibi pek çok atölye dersi verilmektedir.
-
Moda Tasarımı alanında çalışmak için ne tür yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir?
Alanında yenilikleri takip eden, uygulamacı yönü gelişmiş, özgüvenli, iletişim becerileri yüksek, ekip çalışmalarına yatkın olması beklenen Moda Tasarımcılarından aynı zamanda elde ve bilgisayar ortamında tasarım ve kalıpları yetkinlikle gerçekleştirmesi beklenmektedir. Hayal ettiği ve tasarladığı giysilerin dikim tekniklerini bilmesi ve üretebilmesi beklenmektedir.
Moda Tasarımı Programı, öğrencilerine sürekli gelişen ve kendini yenileyen hazır giyim ve moda sektörünün gereksinimlerine uygun nitelikler kazandırarak; bilimsel düşünceleri estetik ve çağdaş bir şekilde tasarıma dönüştürebilen, aynı zamanda tasarımlarının kalıbını çıkararak üretebilen ve alanıyla ilgili her türlü teknolojik, sanatsal, kültürel gelişmeye hâkim tasarımcılar ve modelistler yetiştirmektedir.