İnsan Kaynakları Yönetimi

"Değişen İş Dünyasında Sizlerden Neler Bekleniyor?" etkinliği düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü tarafından organize edilen “Değişen İş Dünyasında Sizlerden Neler Bekleniyor” etkinliği gerçekleştirildi.

Online olarak düzenlenen etkinlikte; Flormar Türkiye Global İK Direktörü Beste ŞİRİN, iş dünyasının değişen dinamiklerinin insan kaynakları alanında yansımalarına ilişkin pek çok bilgi ve öngörü paylaştı.

Beste ŞİRİN, 2022 yılı İnsan Kaynakları trend başlıklarını şu şekilde sıraladı:
1. Yenilikleri ve iş birliğini desteklemek
2. Dönüşümde Bir Öncü Olarak İnsan Kaynakları
Değişiklikler neler olabilir?
- Şirket yapılanmasında değişimler
- Kullanılan teknolojilerdeki hızlı değişimlere uyum
- Yeni bir çalışma modeline uyum (Tamamen remote, hibrit ya da kendi şirket dinamiklerine göre oluşturabilecekleri çalışma modelleri)
- Değerlerin veya organizasyon kültürünün değişime uyum sağlaması
- Dijitalleşmeye her alanda uyum
- Analitik odaklı bir işletmeye doğru ilerlemek, verilere göre stratejilerin belirlenmesi, veri odaklı organizasyon
3. En büyük hata: Teknolojiye ilgisiz kalmak
- Önemli algoritmaları, verileri anlayabilmek. Örneğin işe alım, çalışan bağlılığı, geri bildirim verileri vb.
- Şirketiniz için en doğru sistemi kurabilmek adına teklifler arasından en iyi çözümleri ve yazılımları seçebilmek.
- İK için yeni sistemlerin özelleştirilmesi ve uygulanması sırasında bilinçli olarak çözüm ortaklarıyla iş birliği yapmak,
4. Turnover yaklaşımını değiştirme
Bumeranglar. Bumerang ayrıldığı şirkete birkaç yıl sonra geri dönen çalışanları ifade eder. Bumeranglar gittikleri şirkette kazandıkları farklı yeterliliklerle döndükleri şirkete farklı değerler katabilirler. Bu durum  şirketlerin hali hazırda işten ayrılma yaklaşımlarını yeniden değerlendirmelerinin nedenlerinden biridir. İşten ayrılan çalışanlarınızı ‘güle güle’ diyerek değil, ‘görüşürüz’ diyerek uğurlayabilirsiniz.

Ayrıca ik profesyonellerinin sahip olmaları gereken yetkinlikler de şu şekilde sıralandı; Yaratıcılık, Karar alma, Hizmet odaklılık, Esnek Düşünme, Adaptasyon, Çeviklik, Müzakere Becerileri, Duygusal Zeka, Analiz Yeteneği, Karmaşık Problem Çözme.

Etkinlik öğrencilerimizin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.