İnşaat Teknolojisi

YKS’ye girecek adaylara tavsiyeler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylara tavsiyelerde bulunan Eğitimci Abdülkadir Gayretli, “Kaygı yönetiminde başarılı olursak ve beynimize olumlu sinyaller gönderirsek sınav esnasında açık bir zihin ile soruları çözebiliriz. “yapmalıyım, mecburum” gibi şartlanmalar ile beyin kimyasını bozmamak gerekir. Stresi, kaygıyı beyin kimyasını iyi yönetmekle aşabiliriz” dedi.

“STRESİ VE KAYGIYI BEYİN KİMYASINI İYİ YÖNETMEKLE AŞABİLİRİZ”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için öğrencilerin hem bilgi hem de psikolojik olarak hazır olması gerektiğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Beden bir tehdit algıladığında ya da büyük bir uyarılma sonucunda “savaş ya da kaç” durumu sergiler. Bunun sonucunda mide kasılması, el ayak soğuması, terleme, kan şekerimizin düşmesi gibi belirtiler ortaya çıkar. Adrenalin salgılanır ve zihin açılır ancak bu durum uzun sürerse de enerji depolarımız boşalır. İşte tam da bu esnada parasempatik sinir sistemimizi devreye sokmak gerekir. Çünkü o rahatlama sağlar, vücudu onarır. Ancak bu sistem hep beyinden emir bekler. Bu yüzden kaygı yönetiminde başarılı olursak ve beynimize olumlu sinyaller gönderirsek sınav esnasında açık bir zihin ile soruları çözebiliriz. “yapmalıyım, mecburum” gibi şartlanmalar ile beyin kimyasını bozmamak gerekir. Stresi, kaygıyı beyin kimyasını iyi yönetmekle aşabiliriz” dedi.

Haberin devamı içi tıklayın