Programın Amacı
Alanıyla ilgili konu ve kavramları özümsemiş, mühendislik projelerini standartlara ve yönetmeliklere uygun bir şekilde uygulayabilecek, gerekli altyapıyı kazanmış, nitelikli inşaat teknikerleri yetiştirebilmektir.
Programın Hedefi
Mesleki olarak matematik ve fen bilimleri alanlarıyla ilgili ve yeterli alt yapıya sahip olabilen; bireysel veya ortak çalışma gruplarına uyum sağlayabilen; arazi ortamında çalışabilen; metraj, hak ediş, satın alma, raporlama, teknik çizimleri yapabilen; sosyal sorumlulukları yerine getirebilen; meslek etiğine uyabilen; eğitiminde sürekliliği takip edip teknolojiyi kullanabilen; mesleğine adapte edebilen; büro ve şantiye ortamında çalışabilecek bireyler yetiştirmektir.
Kariyer Olanakları
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bayındırlık müdürlükleri ve belediyeler gibi kamu kuruluşlarında; ayrıca özel sektöre ait hazır beton santralleri, mühendislik ve mimarlık bürolarında, müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti veren kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışma imkanları vardır.
Yatay Geçiş Yapılabilecek Programlar
YGS-1 puanı ile öğrenci alan bölümlere geçiş yapabilirler.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilmektedirler:
-
İnşaat Mühendisliği
-
Mimarlık