İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

İç Mekan Tasarımı








 “Restoranda Mutfak İşleyişi” Söyleşisi Gerçekleştirildi


İç Mekan Tasarımı II dersi kapsamında ders içi etkinlik olarak 16 Mart Perşembe günü “Restoranda Mutfak İşleyişi” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşi, Gıda Teknolojisi Programı’ Yüksek Gıda Mühendisi Öğr. Gör. Aslı Muslu Can hocamızın katılımıyla yapıldı.



İç Mekan Tasarımı Programı’ nın bel kemiğini oluşturan proje derslerimizin Bahar Dönemi dersi olan İç Mekan Tasarımı II dersinin bu dönemki proje konusu “Restoran”. Restoran projesinin ana kurgusunda ise “mutfak işleyişi” önemli bir rol oynamakta.

Değerli hocamız Öğr. Gör. Aslı Muslu Can öğrencilere bu konuyla ilgili çok önemli bilgiler aktardı. Mimari açıdan kurgulanan mekanlarda gıdanın işlenmesi ve iş akışının nasıl olması gerektiği konusunun önemine vurgu yapan sevgili hocamız öğrencilerle interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Mutfağa giren gıdanın hangi aşamalardan geçerek masaya geldiği ve mutfaktaki iş güvenliği hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Söyleşiye İç Mekan Tasarımı Programı’ nın ikinci sınıf öğrencileri katılım sağladı. Söyleşi sonunda öğrenciler konu hakkında birçok soru sorarak verimli bir bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Söyleşiye İç Mekan Tasarımı II dersini veren hocalarımız; Sayın Program Başkanımız Öğr. Gör. Selin Rüya ÇAKIR, Öğr. Gör. Duygu ERSOY HOCAMOĞLU, Öğr. Gör. Ece CANTEMİR ve Öğr. Gör. Hülya ALGUR MARŞOĞLU katılım sağladı.

Bu güzel söyleşiyi gerçekleştiren Sayın Öğr. Gör. Aslı Muslu Can hocamıza, söyleşiyi düzenleyen saygı değer program hocalarımıza ve katılım sağlayan bütün öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.