İç Mekan Tasarımı

“Mimarlık ve İç Mimarlık ile İlgili Merak Ettikleriniz”

İç Mekan Tasarımı Programı'nda, 15 Kasım 2022 Salı günü “Mimarlık ve İç Mimarlık ile İlgili Merak Ettikleriniz” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. İGMYO‘ nun Mimar Sinan salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, mezun öğrencimiz mimari tasarımcı Rümeysa Karlıdağ ve iç mimar Nihatcan Danış katıldı.

Öğrencilerin soruları ışığında, keyifli ve samimi geçen söyleşide "Mimarlık ve İç Mimarlık" alanlarıyla ilgili, sektöre dair merak edilenler konuşuldu. İç Mekan Tasarımı Programı 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencileri, sektörün iş ve çevre etkileri üzerine bilgi ve tecrübelerini aktaran konuşmacılarla bir araya gelerek, tüm merak ettikleri soruları da sorma fırsatını yakaladı.

Mezunlarımızdan mimari tasarımcı Rümeysa Karlıdağ, öğrencilerimize şu an şantiye şefliğini yaptığı Fatih Belediyesi Sezai Karakoç Kütüphanesi'nin fotoğrafları üzerinden, yapılan faaliyetleri aktardı. Şantiye sürecinin başlaması, ekiplerin şantiyeye hangi sıra ile gelmesi gerektiği, çalışan ustalar ile nasıl iletişim kurulması gerektiği gibi birçok konudan bahsedildi.

İç mimar Nihatcan Danış ise mobilya tasarımı ve imalatı hakkında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Tasarımını ve imalatını gerçekleştirdiği konut projesi üzerinden yapılan çalışmalar incelendi. Tasarımlarını ve projelerinin imalat süreçlerini öğrencilerimize anlatan Nihatcan Danış, onları dikkat etmeleri gereken hususlarda uyararak işin püf noktalarından bahsetti.

Öğrenciler bu etkinlik sayesinde merak ettikleri sorulara cevap bulurken iş hayatında neler ile karşılaşacaklarına dair fikir edinmiş oldular. Özellikle 1. Sınıf öğrencilerinin staj deneyimleri öncesinde edindikleri bu bilgiler onların doğru staj yeri seçimi için fikir kazanmalarını sağladı.

Program hocamız Öğr. Gör. Hülya ALGUR MARŞOĞLU’ nun organizasyonunu gerçekleştirdiği etkinliğe katılımları ve katkılarından dolayı Sayın Prog. Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Nuran Öztürk’ e ve Öğr. Gör. Selin Rüya Çakır’a da teşekkür ederiz.

Ayrıca öğrencilerimizle bu keyifli söyleşiyi gerçekleştiren Sayın Rümeysa Karlıdağ’a, Sayın Nihatcan Danış’ a katkılarından dolayı minnettarız.