İç Mekan Tasarımı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Sanatçı Kadın Akademisyenler” Sergisi

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı’nda görev alan Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Sanatçı Kadın Akademisyenler” III. Ulusal Karma Sergisine katılım sağlayacaktır.

Sergide hem sanatçı hem de akademisyen olan kadınların emeğinin tüm sanatseverler ile paylaşımı ana hedef olarak belirlenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk’ün  “Buluşma” isimli eseri; Klasik Türk sanatlarımızda çoğunlukla tercih edilen geometrik ve bitkisel desenlerin bir arada kullanılmasıyla oluşturulmuş pano çalışması kalem işi alanında gerçekleştirilen bir eserdir. Eserde uygulanmış desenler ve teknikler serbest kompozisyon kurgusuyla düzenlenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk hocamız Klasik Türk desenlerini kendi yorumu ile harmanlayıp uygulayarak özgün düzenlemelerine yer vermiştir Klasik mimaride iç mekan uygulamalarında görmeye aşina olduğumuz üsluplar bu kez pano çalışmasında bir arada kullanılmıştır.

Karma Sergi 8-28 Mart 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacaktır.  Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk hocamız eserinde Klasik Türk desenlerini kendi yorumu ile harmanlayıp uygulayarak özgün düzenlemelerine yer vermiştir. Sergi Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.