İç Mekan Tasarımı

Sürdürülebilir Normale Doğru AURA-İPA Yaz Akademisi

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem oldukça geniş bir coğrafyayı etkilemiştir. Yaşanılan deprem çevrenin fiziksel, sosyal ve ekonomik dayanıklılığın ne kadar düşük olduğunu gözler önüne sermiştir.

Bundan sonraki yapılanma sürecinde insan doğa ilişkisinin sağlıklı şekilde kurulması ve üretim süreçlerinde inovasyon ve ekoloji ekseninden ayrılmadan yaşam alanları oluşturulmalıdır. Yeni normali inşa ederken sadece mimari eylemlere odaklanmak yerine sürdürülebilir yaşam alanlarını hedeflemek, insan-toplum ve ekolojik süreçleri merkeze alan bir tasarım anlayışı geliştirmek kıymetli olacaktır.

Yaşanılan deprem felaketi sonrası bölgedeki hayatı normale dönmesini desteklemek amacıyla “Sürdürülebilir Normale Doğru” temasıyla AURA & İPA Yaz Akademisi 17-30 Temmuz tarihleri arasında İPA Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Yaz Akademisi programı, deprem illerimiz olan Şanlıurfa, Osmaniye, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Adana’ da bulunan dokuz üniversitenin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde eğitim alan 2. 3. ve 4. sınıfını tamamlamış öğrencileri kapsamaktadır. Programa başvuran öğrenciler şehir, üniversite ve bölüm ve lisan seviyeleri gözetilerek 25 kişilik bir grup oluşturuldu. Katılacak olan öğrencilerin masrafları, programı düzenleyen AURA İstanbul, İstanbul Planlama Ajansı ve sponsor olan Aspen-Dendro, Klassis, Samet, Zivella’ nın destekleri tarafından karşılanacaktır.

Programdaki atölye çalışmalarının yürütücülüğünü Hayriye Eşbah Tunçay, Ebru Bingöl, Serhat Cengiz ve Sevgi Görmüş Cengiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca öğrenciler alanında uzman akademisyenler, meslekteki profesyonel kişilerin seminerlerine katılarak mesleki kazanımlar sağlayacak ve farklı üniversiteden öğrencilerle sosyalleşerek deneyimleri paylaşma fırsatı bulacaklar. Bunların yanı sıra İstanbul’un mimari ve kentsel gelişimine odaklanan gezilere katılma ve disiplinler arası atölye ortamında kolektif çalışma yapma olanağına sahip olacaklar.

Haberin detayı için tıklayınız.